[#61] Re: Czyli jeszcze można???

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #60

Niezłe, ale trzeba troszkę zapłacić.
To dopiero jest maszyna... ;)

[#62] Re: Czyli jeszcze można???

@Torn, post #27

Nie da sie ukryć! Robi na mnie spore wrażenie. Ale ja do dzisiaj kocham 8-bit...

[#63] Re: Czyli jeszcze można???

@gnugpl, post #28

A co zrobią koledzy amigowcy gdy te systemy operacyjne prześcigną MOS-a

Przesiądą się na C64. Jest łatwiej dostępny, niż sprzęt pod MOS-a i nikt mu nie zarzuci niedobrego pochodzenia lub braku stosownych naklejek. ;)
[#64] Re: Czyli jeszcze można???

@Daclaw, post #63

Wątpię aby te systemy prześcignęły MOSa.

[#65] Re: Czyli jeszcze można???

@Grzegorz Kraszewski, post #47

Grzesiu! Nie stresuj się! Gościu szuka dziury w całym! Ciągle ma jakieś problemy z Amigą. Cały czas myśli, że świat sie kończy na czymś tam, ale jest to na pewno przed Amigą i pochodnymi. Bzdura! Kto chce z tego sprzętu korzystać to i będzie. Tak samo jak z C64. Dopóki będą hobbyści nic się nie będzie działo. Nawet jak ZX Spectrum wyprzedzi mego Mosiczka będę nadal go używał i lubiał (tym bardziej, że na moje potrzeby jest wystarczający).

[#66] Re: Czyli jeszcze można???

@Torn, post #27

No ładne, tylko pytanie na ile funkcjonalne. Czy przeglądanie zdjęć z wakacji albo oglądanie filmów w takim wydaniu może kogokolwiek na dłuższą metę satysfakcjonować? Amiga, a w szczególności nowy sprzęt pod MOS-a, może się nadać do czegoś praktycznego, a C64 z takim systemem to jednak głównie ciekawostka.
[#67] Re: Czyli jeszcze można???

@gnugpl, post #28

Wiesz, taki IBrowse na mojej Amidze działa szybciej, niż mulący Firefox u Ciebie, na powolnym Linuksie ;).
[#68] Re: Czyli jeszcze można???

@*y, post #1

Panowie!!! O co wam chodzi??? Temat był rzucony z myślą, że przecież jak ktoś ma pomysł to każdy sprzęt może do czegoś, całkiem współczesnego, jeszcze wykorzystać. To co teraz dzieje się na forum "lekko" mnie przeraża!!! Chciałem w Was wzbudzić kreatywność, a widzę, że tradycyjnie dla pOLAKÓW bijecie tylko pianę. A czarną robotę (pisanie dobrych programów, muzyka, grafika, wideo....) to kto ma odwalić??? Murzyni!!! (Nie jestem rasistą, wręcz przeciwnie). Widzę, że większość z was chętnie korzystałaby z cudzej roboty, ewentualnie coś by skrytykowała!!! Zróbcie coś do jasnej ch.... I postawcie pod "pręgierz publiczny".

[#69] Re: Czyli jeszcze można???

@*y, post #68

Nie jestem rasistą, wręcz przeciwnie

To dlaczego piszesz "Polaków" małą literą i pozostałymi dużymi? Nawet jeżeli się do nich nie zaliczasz i ich nie szanujesz, to może chociaż przez wzgląd na zasady pisowni?...

Ostatnia modyfikacja: 09.07.07 23:00
[#70] Re: Czyli jeszcze można???

@Grzegorz Kraszewski, post #69

Exactly Co za poszanowanie polskiego narodu... bije, boksuje

[#71] Re: Czyli jeszcze można???

@Grzegorz Kraszewski, post #69

1. Rasizm dla mnie wiąże się bardziej z kolorem skóry, nie z narodowością!
2. Napisane z premedytacją! Żeby zabolało. Niestety większość ciekawych projektów dla "zabytkowych" komputerów to nie są projekty z Polski.
[#72] Re: Czyli jeszcze można???

@*y, post #71

www.ppa.pl/artykul_Grzegorz_Kraszewski_3_32_175.html

[#73] Re: Czyli jeszcze można???

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #72

Hmm...
Baaardzo pięknie (nie żartuję)!!!!
A szerszy świat o tym wie??? Nie tylko garść Amigowców???
[#74] Re: Czyli jeszcze można???

@*y, post #71

nic dodać nic ująć, widać, ze jesteś jednym z tych co "ksenofobią szantażują nas" a ja bym napisał, ze niezły z Ciebie p*edał i również celowo i, żeby zabolało ale takich jak Ty to nie boli a raczej żałują, że nie są nimi naprawdę, żeby się potem chwalić w mediach

przepraszam za ten offtop, ale postawa tego człowieka obraża moje pochodzenie i mój kraj

[#75] Re: Czyli jeszcze można???

@Hugen, post #74

Masz pełną rację!!! Jesteś za mały, żeby mnie obrazić (i nie chodzi mi o wzrost). Proponowałbym jednak powrócić do tematu, bo zaczyna się ponownie zabawa w błocie.

Ostatnia modyfikacja: 10.07.07 00:15
[#76] Re: Czyli jeszcze można???

@*y, post #75

Tak, racja, dla Ciebie i tobie podobnych, wszyscy którzy szanują własny kraj są mali i w ogóle źli... no przecież obrażanie własnego narodu jest dla niektórych takie "trendy"
było nie przynosić swojego błota do piaskownicy to byś na nie nie musiał narzekać... ok, racja co do wzrostu możemy się sprawdzić w praniu of course

Kończę ten offtopic bo bez sensu dyskutować o tym na łamach forum, takie sprawy załatwia się osobiście

Ostatnia modyfikacja: 10.07.07 00:12
[#77] Re: Czyli jeszcze można???

@Malin, post #67

Wiesz, taki IBrowse na mojej Amidze działa szybciej, niż mulący Firefox u Ciebie, na powolnym Linuksie .

ff jest mul ,ale sa szybsze przegladarki,ot chocby opera, konqueror

ja jakos na predkosc dzialania tego powolnego linuxa nie narzekam.. :)
[#78] Re: Czyli jeszcze można???

@DRACOX, post #77

Wystarczy mieć minimalistyczne i selektywne podejście.
I od razu wiele spraw staje się prostszych. ;)

[#79] Re: Czyli jeszcze można???

@DRACOX, post #77

OT: Bez KDE Konqueror już nie jest taki szybki ;). Mam Xubuntu 7.04 i na 192 MB Ramu działa to całkiem średnio. Nie wiem, może coś źle zrobiłem ;).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem