@madman15,
post #9
Chwile mnie tu nie bylo, wiec odpowiem hurtem wszystkim :)
Caly komplet kupilem za 500zl, przy czym poprzedni wlasciciel dorzucil mi jeszcze monitor Microvitek A1438, troche starych gratow typu dyski, kabelki, przelotki do myszki troche pamieci zip, simm (takie fajne pudlo z gratami :) itd, klawiature, myszke i oryginalne oprogramowanie, a mial tego troche, ImageFX, PageStream i inne rzeczy i pelen legal (razem kilkadziesiat plytek), wiec wydaje mi sie, ze oplacalo sie, jak sadzicie? Poza tym fajnie jest, ze Picasso IV ma modul scandoublera :D
Ale do rzeczy, zrobilem tak: rozkrecilem Amige na czynniki pierwsze, przecz,yscilem wszystkie styki na kartach i plycie glownej kontaktem. Pomierzylem napiecia w zasilaczu i wszystko jest ok. Zreszta jest to zasilacz juz nieoryginalny, widze, ze facet jakby przerabial zasilacz ATX i wlozyl do oryginalej obudowy po zasilaczu. Wszystko jest tak fajnie zrobione, ze ledwo gdybym nie wiedzial, ze byl zmieniany to chyba bym nie zauwazyl wymiany. Nawet kabelki od oryginalnego zasilacza zostawil, bo byly dluzsze i grubsze :)
Po przeczyszczeniu kontaktem poczekalem az wszystko wyschnie i zlozylem Amige. No i dziala :) Tzn. tak mi sie zdawalo. Teraz efekt jest taki, ze nie wyskakuje guru meditation, natomiast dysk podczal ladowania nagle staje. Tzn. nie wykonuje sie do konca startup-sequence. Zrobilem tak, wszedlem CEDem do startup-sequence i po kazdej linii zrobilem cos w stylu echo "1" itd... Chcialem zorientowac sie, w ktorym miejscu staje ladowanie.
No i okazuje sie, ze staje zawsze w tym samym miejscu, czyli przed wykonaniem polecenia LoadWB. Zainstalowalem system na drugim dysku - to samo, pare razy sie zaladowalo i znowu problem. Zrobilem to samo na jeszcze trzecim dysku i zauwazylem prawidlowosc, ze swiezy system zawsze laduje sie 2-3 razy, dopiero potem sa problemy. Niezaleznie od tego czy system jest pelny czy przegrany np. z dyskietki startowej (mialem sterowniki do CD-ROMu startujace z dyskietki) czy na jednym czy drugim dysku - zawsze tak samo. Dziwne prawda?
Wykombinowalem tez, ze moze pamieci, wiec wyjalem je, zamienialem. Probowalem nawet wlozyc simmy 64 MB i o dziwo poszly :) Ale nie robilem wiekszych testow, tylko tak z ciekawosci.
KOLEDZY POMOZCIE BO JA JUZ TRACE CIERPLIWOSC :(