[#1]
Potrzebny luciarz fachman od zaraz A600 kondensatory
Witam wszystkich użytkowników forum, jestem świeżo zarejestrowany i wracam do świata Amigi po 2 dekadach zmarnowanych przy pececie :)
Niegdyś byłem szczęśliwym posiadaczem a1200 magic, ale jak spora większość takich historii pozbyłem się jej za bezcen na rzecz peceta. Nie będę przedłużał i pogrążał się jak byłem mały i niemądry ;)
Na wstępie zaznaczę że jestem blady z nazewnictwa i tych rewizji płyt i wszystkiego o czym tu piszecie i raczej nie zamierzam szczególnie tuningować sprzętu, prócz tego że szarpnąłem się na zakup 1mb chip i z duszą na ramieniu go wsadziłem (tworzywo z jakiego jest wykonana i ten zatrzask klapki to jakiś absurd)
Nie tak zapamiętałem te sprzęty :)
Nabyłem A600 w oryginale tzn jest dziewicą. Przynajmniej na to wygląda i plomby są raczej legit. Nie działają mi klawisze 7,u,j,m ale zostałem poinformowany o tym przy zakupie. Większość czasu przeleżała w pawlaczu i rzeczywiście kąpieli w domestosie nie potrzebuje. Potrzebuję natomiast kogoś kto ją rozdziewiczy i wymieni kondensatory, wyczyści i zajrzy co nie gra z tymi klawiszami. Zaznaczam że trochę poweszylem po forum i natrafiłem na temat dotyczący projektu pantiego i zdążyłem zakupić jedna folie zamiennik i niebawem chyba dotrze więc wymiana od razu na taką też jest opcjonalna. Do czego zmierzam i czego mi potrzeba? Kogoś kto ją rozbierze i wtajemniczy mnie przy okazji jak nie pourywać zatrzasków o których mogę się tylko domyślać dlaczego takie krążą mity - po kontakcie z klapką od spodu nie mam najmniejszej wątpliwości że nawet najprawniejszemu grzebaczowi mogą strzelić i nie będę mieć extra pretensji :). Szukam kogoś z województwa śląskiego, Katowice lub Bielsko Biała i okolice tych miast bo tak mi pod ręką. Wiem że na popularnym serwisie aukcyjnym i ogłoszeniowy również są takie oferty... Ale nie mam przekonania żeby gdzieś słać Amisię, wolałbym serwisantowi spojrzeć w oczy i jeżeli zezwoli trochę na ręce z czystej ciekawości. Oczywiście odpłatnie.. Przeglądajac tematy i nawet sprzed 10 lat wiem że kilku użytkowników forum chwalili się swoimi pracami w tym zakresie, czy nadal jest tu ktoś kto podjąłby się tego zlecenia i mógłbym mu podrzucić Amigę do domu?
Pozdrawiam i wybaczcie przydlugi wstęp

Jeżeli zły dział to proszę moda o przeniesienie i wybaczcie świeżynce!
Ostatnia aktualizacja: 29.11.2020 20:46:00 przez mielon