[#63]
Re: Blizzard PPC 603e/200Mhz + 68040/25 MHz with FPU + SCSI
@nowy80,
post #60
Nie jestem przekonany do takiego podejścia - nie wiem co siedzi pod maską twojej A4k, czy podgrywałeś BoingBalle. Nie wiem również jak installer OS3.9 "zachowuje się", gdy instalacja przebiega na innej maszynie docelowej. Za mało informacji jak dla mnie, zbyt dużo zmiennych, aby doradzić Ci sensowną ścieżkę postępowania w zastałych okolicznościach.
Ścieżka instalacji czystego systemu na mojej konfiguracji (BPPC+BV+FastATA) zawsze przebiegała w następujących krokach:
- bazowa instalacja OS3.9
- update BoingBall 1
- update BoingBall 2
- wyłączałem update modułów romu w SetPatch poprzez 'skipromupdates' ponieważ scsi.device z BB2 nie działało u mnie (później ROM Update sobie rozpruwałem i wpychałem BlizKickiem to co potrzebowałem/uznałem)
- instalacja WarpUPv5 + Update do 5.1
- ustawiałem Terminator + zmienne systemowe zgodnie z readme zamieszczonego w paczce ppclibemu (
ważne o tyle, że dotyczą konkretnie konfiguracji pod BPPC, CSPPC w A4k to trochę inna para kaloszy)
- dopisywałem na początku S-S BPPCFix
Po tych krokach programy WOSowe powinny już działać bez zająknięcia. Kolejnym krokiem jest odpalenie emulacji PowerUP i tu, jeżeli coś nie będzie działać jak należy, wtedy ewentualnie można spróbować podmiany powerpc.library na wersję
16.1beta (która jest pozbawiona błędów w tej dostarczonej z którymś updatem, niestety nie znalazłem informacji odnośnie detali tych bugów).
Po tym wszystkim dogrywałem pozostałe wymagane składniki dla mojej konfiguracji i szlifowałem system pod kątem stabilności działania (czyli podgrywałem sterownik ata3.driver, CGXa i inne pomniejsze - tu Mediator pewnie też wprowadza swoje wymagania co do ustawień, więc nie będę się rozwodził nad tym bo temat ten mi jest obcy).
Ostatnia aktualizacja: 20.09.2021 21:37:23 przez Lokaty