[#1] Frogger 2.07 68k
Ma ktoś paczkę z tą wersją i mógłby podesłać na priv?
[#2] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #1

jest tutaj link
[#3] Re: Frogger 2.07 68k

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Dziękować OK
[#4] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #3

Nie będę zakładał nowego wątku ale mam problem z tym Froggerem - SnoopDos pokazuje, że program szuka PROGDIR:.codecs a ja nie mam czegoś takiego tu i aplikacja nie startuje. O co biega?
[#5] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #4

Kodeki masz?
Również z tej samej strony:
link
[#6] Re: Frogger 2.07 68k

@don_rafito, post #5

Mam ale domyślnie są w katalogu codecs_68k - tak ma zostać?
[#7] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #6

Skoro szuka w (jak to napisales) PROGDIR:.codecs to tak zrób😀.
[#8] Re: Frogger 2.07 68k

@deez, post #7

Wpadłem na to ale nie działa
[#9] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #8

Też mam w katalogu codecs_68k i mi działa. Może ikonka, a w zasadzie jej brak. Drób ikonkę do pliku wykonywalnego a w tooltypes wpisz:
AQ=LOW
AUTOSTART
FREQDIV=4
WINDOW.
Stosu mam 9000.
[#10] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #4

Nie dlatego nie startuje. Plik .codecs (nie katalog) nie jest potrzebny do szczęścia. Czemu nie startuje? Tego nie wiem.
[#11] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #4

Plik .codecs to plik tekstowy z definicja kodekow. Nie jest wymagany, mozna nim dodac nowe dekodery bez koniecznosci kompilowania nowej wersji.
[#12] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #8

Nie wiem w sumie czemu sie nie uruchamia, bo za malo danych zeby to wymyslic zdalnie ale:
- potrzebujesz bibliotek. frog.library i directaudio.library. ale obie powinny byc w archiwum no i snoopdos by Ci powiedzial, ze nie masz. chyba, ze nie masz w snoopdosie wlaczonych opcji do sledzenia otwierania bibliotek. Polecam zaznaczyc w snoopdosie wszystko, moze sie cos wyjasni.
- kodekow nie potrzebujesz do wystartowania applikacji - jesli ich nie masz nie bedziesz mogl nic odtworzyc, ale program sie uruchomi
- jak uruchamiasz froggera bez podawania nazwy pliku do odtwarzania, uzywane sa datatajpy do wczytania loga. Moze nie masz datatajpow odpowiednich?
- uruchom z cli (ustawiajac troche wiekszy stack niz 4096). bez zadnych parametrow. co sie dzieje? jakies bledy?
[#13] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #12

Biblioteki są w PROGDIR: - to nie wystarczy? Z Froggerem 1.6 to tak u mnie działa bez problemu. Wersja 2.07 mi się po prostu nie uruchamia i wykrzacza cały system w niedługim czasie - wszystko się po prostu wywala (inne programy) i trzeba zrobić reset.

system - 3.1.4
cpu - 060

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2021 13:29:59 przez _arti
[#14] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #13

Sprawdź SoftCinema, był sprawniejszy i wszczepiono w niego wszystko co oferował Frogger.
[#15] Re: Frogger 2.07 68k

@Risc, post #14

Ej, to odwrotnie bylo akurat :) Znaczy wszystko co w SC bylo trafilo do Froggera 2.x
1
[#16] Re: Frogger 2.07 68k

@_arti, post #13

Tak, PROGDIR starczy. Nie wiem jak Ci pomoc za bardzo, trudno debugowac applikacje sprzed 15 lat na odleglosc majac tylko informacje, ze nie dziala...
Moge Ci dac 2.11 do sprawdzenia.
[#17] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #16

Podejrzewam, że to coś w 3.1.4. SnoopDos poza brakiem tego .codecs innych problemów nie zgłasza.
Podeślij 2.11 - zobaczymy.
[#18] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #16

Ja też bym przytulił, jest wersja dla MorphOS, albo chociaż WarpOS?
[#19] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #16

@_arti, post #13

Można również prosić
[#20] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #16

milo widziec, ze zyjesz Elf :)
[#21] Re: Frogger 2.07 68k

@waldiamiga, post #18

Jest wersja WarpOS 2.07 (tej używam), może była tez PowerUP
Frogger wymaga klucza, inaczej puszczał tylko kilkanaście sekund filmu.
Ja swój klucz kupiłem jeszcze w2001 r.
[#22] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #16

tam były kodeki jako port ffmpeg czy coś własnego?
[#23] Re: Frogger 2.07 68k

@michal_zukowski, post #22

Własne i zapożyczane, nawet 3ivx.
[#24] Re: Frogger 2.07 68k

@Risc, post #21

Jest wersja WarpOS 2.07 (tej używam), może była tez PowerUP

Mam 2.07 w wersji dla MorphOS, chodziło mi o to. czy 2.11 o której pisze elf jest skompilowana dla MorphOS lub WarpOS.

Ja swój klucz kupiłem jeszcze w2001 r.

Na Aminecie jest do zassania klucz
[#25] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #15

He he .. dokładnie, a nawet więcej :) sam lata temu dostałem od autora "sdk" i napisałem kodek do formatu FLI/FLC do Froggera :) Ciekawe czy Elf jeszcze pamięta :) pozdrowienia!
[#26] Re: Frogger 2.07 68k

@Rafael/ARMO, post #25

Chłopy, zagadka rozwiązana - Frogger od Elfa powiedział mi o tym wyświetlając stosowny komunikat pt. "Where is FPU?" (zapomniałem ustawić emulację w WinUAE)
1
[#27] Re: Frogger 2.07 68k

@waldiamiga, post #18

Wersje na morphosa moge skompilowac (i planuje) powerup/warpup - raczej nie, nie mam srodowiska postawionego i nie mam na czym sprawdzic, czy binarki dzialaja gdybym uzyl jakiegos crosskompilatora.

Ale: planuje wystawic zrodla na githuba, wiec jesli ktos bedzie chcial sprobowac - nie widze problemu.
4
[#28] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #27

Wersje na morphosa moge skompilowac (i planuje)

Bjuti! W takim razie czekam.
[#29] Re: Frogger 2.07 68k

@elf, post #27

Cześć.
Świetne wieści!
Ja proponuję połączyć Froggera i Rivę w jeden odtwarzacz MPEG dla 68K.
Byłoby świetnie jeśli dało by się odtworzyć pliki .mpg w każdej rozdzielczości mniejszej niż 320x240 i różnym bitrate. Mpeg jest ciągle systemowo zgodnym formatem i ten sam plik odtworzyłby się na innych urządzeniach, nawet na telewizorze.
Pozdrawiam
[#30] Re: Frogger 2.07 68k

@Mikrobi, post #29

Ja bym sobie tylko życzył, żeby Frogger miał taką zajebistą synchronizację audio/video jak Riva, bo nawet na PPC potrafi się pogubić, jak mu zabraknie chwilowo mocy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem