[#61] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Jield, post #59

Amigowe realia od dłuższego czasu zauważyłem że mamy wysyp ciekawych projektów, ale cóż większość nie dopracowana tj. vampiry, karty TF, ZZ itp. a poprawki trwają miesiącami a niekiedy latami.
[#62] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Alex, post #61

No i jak napiszesz, że nie działa to inni Cię zjedzą, że to nie google/ms/apple i za projektem stoi jeden człowiek. To pozwala im sprzedawać coś co nie działa. Tak samo z klawiszami od Phila. A szkoda strzępić ryja.

Tak, tak wiem jakie są realia amigowe. Tylko to już przypomina takie rzeczy, że niby kupujesz lodówkę, ale za pół roku może ktoś napisze soft, żeby zamrażalnik działał, bo na razie jest, ale nie działa.

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2022 06:31:37 przez Jield
1
[#63] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Jield, post #62

Ale chyba to wieczne dłubanie w sprzęcie, to jedyny sens całej tej zabawy.
Jeśli by kogoś naprawdę interesowało używanie oprogramowania klasyka, (a nie hardware)to je sobie może uruchomić pod UAE i używać do woli, w lepszych warunkach.
2
[#64] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Jield, post #62

Tu raczej każdy marudzi

Oczywiście chodzi o gonienie króliczka. Jak już to odtwarzanie MP3 będzie poprawione, to co? Muzy będziemy słuchać na naszych 4000kach?
Do mnie AX też dotarł, ale nie miałem jeszcze okazji go zainstalować. Sama ZZ9000 jest moim zdaniem bardzo udana jako RTG na Z3 i scan doubler. Reszta jej funkcjonalności to miłe dodatki, ale po co komu taki wolny RAM? USB i LAN są dojrzalsze rozwiązania: rapidroad + xsurf. Pytam chociaż też włączyłem ten ram na zz9000 i jeszcze mam stary big ram+ Jednak 99,9% rzeczy mieści się w 128MB fast na karcie turbo z 060...

Wracając do AXa, to po Waszych wpisach nie czuję się zmotywowany do szybkiej instalacji.

Wesołych Świąt!
[#65] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@misha, post #64

Wracając do AXa, to po Waszych wpisach nie czuję się zmotywowany do szybkiej instalacji.

I masz absolutną rację. Ja wreszcie dzisiaj dotarłem do domu i jestem po instalacji karty ogromnie zawiedziony - sporo kasy, bardzo długie oczekiwanie i wielkie rozczarowanie!
[#66] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #65

ja narazie mialem doslownie 15min na podlaczenie, zaktualizowanie i odpalenie. z braku czasu - odpalilem 3 losowe dbmy na imp3. pierwszy wydawal mi sie, ze harczal, ale moze taki byl ten utwor, dwa nastepne graly idealnie. suma sumarum nie moge stwierdzic, ze jest zle. potrzebuje drugie 15min :) moze mooooze jutro mi sie uda

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2022 21:35:01 przez juen
[#67] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@misha, post #64

Oczywiście chodzi o gonienie króliczka. Jak już to odtwarzanie MP3 będzie poprawione, to co? Muzy będziemy słuchać na naszych 4000kach?

No ja słucham mp3 tylko na amidze. Dekodowanie przez Delfine flipper w a1200. Teraz walczę żeby odpalić Delfine lite w A4k, ale chyba się nie uda. Chyba jest uwalona.

Jak puszczam mp3 na pc to nie ma tego całego klimatu ;).
Więc nie puszczam. Tylko na ami słucham :).
1
[#68] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #66

znalazłem dzis czas i jednak kupa...
[#69] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #68

Wiem ze nie na temat, wybaczcie mi prosze, ale potrzebuje zeby mi ktos wytlumaczyl na szybko. Co mam wgrac do zz9000 jesli jej uzywam w a4k?

ZZ9000 Firmware 1.9.1 BOOT.bin for Zorro 3 (No Autoboot)
ZZ9000 Firmware 1.9.1 BOOT.bin for Zorro 3 (No 256MB Z3 Mem)
ZZ9000 Firmware 1.9.1 BOOT.bin for Zorro 3

Ktore z tyhz trzech ???

I czym one sie roznia ??? Wytlumaczcie mi to prosze, bede bardzo wdzieczny!
[#70] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Mokry, post #69

ostatnie. reszta nieważna. plus instalka z lha na amisi. wsio jest na imp3 w disk/drivers/zz9000
[#71] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #70

Dziekuje za odpowiedz! Ale tak z ciekawosci, czym one sie roznia? To drugie jak sie domyslam pewnie nie dodaje pamieci z karty do systemu, tak? A to pierwsze?
[#72] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Mokry, post #71

usuwa możliwość odpalenia systemu z usb
[#73] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #70

link
Chyba jednak lepiej korzystać z wersji "noautoboot", ale sprawdź u siebie.
Powodzenia.
[#74] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #73

to są wyjątki.. ja używam pełnej wersji mimo że nie zamierzam bootowac z USB :)
[#75] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #74

A ja używam wersji 1.10 w celu masochistycznego katowania się dźwiękiem z dłuuuuuuugo oczekiwanej karty.
WESOŁYCH ŚWIĄT.
[#76] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Mokry, post #67

Ja też regularnie słucham mp3 (Prisma Megamix) i radia internetowe na Amidze ok, racjaOK
[#77] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@BULI, post #76

Próbował już ktoś ten nowy soft?
Bo chyba wyszedł
[#78] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@QUAD, post #77

A skąd go można pograć, bo tam skąd pobierałem 1.10 to nic nowego się nie pojawiło?
[#79] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@QUAD, post #77

Faktycznie wyszedł, ale dzisiaj. I pięknie teraz muza gra. Dzięki Lukas!
Są nowe stery do muzy i LANu, reszta bez zmian.
[#80] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #79

Czy jest jakiś specjalny ficzer tego rozszerzenia, który wart jest jego zamówienia za 100 euro ? Dotarł do mnie właśnie zz9000 i zainstalowałem wraz z nowymi sterownikami. Obraz jest dobrej jakości i nawet można go w 2k-16 bit wyświetlić , jednak LAN wydaje mi się, że troche zamula.
[#81] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #79

Pięknie gra mp3, ale przy uruchomieniu jakiegokolwiek playera z AHI wyskakuje requester Software failure zz9000ax.audio Suspend/Reboot.
Fajnie, że u Ciebie działa. Możesz napisać jakiej wersji AHI używasz? FW? KS?
[#82] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@swt, post #81

AHI 4.18 (takie jakie jest zalecane)
KickStart 3.2 (aczkolwiek nie sądzę, żeby to miało znaczenie)
Nie mogę rozkminić "FW" (chyba nie Fire-Wire)?
SnoopDos coś pokazuje ciekawego?

Spróbuj zainstalować ZZ9000 na czystym systemie.
1
[#83] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #82

Firmware (FW), ale przetestowałem już obie możliwości tzn. z Autobootem i Bigramem oraz bezpieczniejszą wersję bez. Snoopdos nie pokazuje nic nadzwyczajnego. Powalczę jeszcze, dzięki za info.
[#84] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@swt, post #83

FW oczywiście, że 1.11. Na 1.10 wszyscy mieli szopki z muzą.
Powodzenia.
1
[#85] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #84

Dzięki działa, wywaliłem ręcznie wszystkie pliki, które miały cokolwiek wspólnego z AHI. Zainstalowałem ponownie wersję 4.18.
[#86] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@swt, post #85

OKOKOK
[#87] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #86

Moja karta kilka dni temu padła.
A jak u Was wszystkich innych posiadaczy? Wszystko w porządku?
[#88] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #87

czesc Kitech, tak po prostu padla? czy cos ruszales?
[#89] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@juen, post #88

Cześć.
Mechanicznie nic nie ruszałem. Programowo usiłowałem odpalić ScummVM 2 WarpOS, wyskoczył żółty komunikat, że przedmiotowa karta nie działa. Natychmiast sprawdziłem programy do odtwarzania muzyki (np. AMP), które działały wcześniej i cisza w głośnikach. Przestawienie w preferencjach AHI na Paulę daje dźwięk. Zrobiłem instalację AHI i sterowników na czystym systemie i posprawdzałem wszystkie połączenia kablowe. Nic to niestety nie dało.
Wysłałem wczoraj mail do producenta, ale jest week-end. Pewnie będzie trzeba odesłać.
Ech, takie życie Amigowca.
1
[#90] Re: ZZ9000AX PCB rev 1!

@Kitech, post #89

kurcze szkoda, ja tej karty praktycznie nie uzywam, kupilem by byla. wkurze sie jak padnie. widac, ze troche jej brakuje do solidnosci calego zz9k..

dobrze, ze producent w miare blisko
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem