[#32]
Re: Amiga rgb scart problem
@mmarcin2741,
post #31
Widziałem zapodany filmik z YT, koleś nie chce podać linka ani konkretnej nazwy, mówi tylko o czarnym, cienkim kablu ze "złotymi" pinami (pewnie tyle w nich złota co nic) "bo jak jest złoty to najlepszy", no takich kabli "gold" to ja w życiu wiele widziałem i w 99% przypadków hasła typu "gold plated" "high-quality" nijak się miały do jakości sprzętu. W sklepie, którego nazwę podał autor wątku, jest jeden kabel do Amigi, są w nim elementy bierne ale sprzedawca wcale nie zapewnia idealnego obrazu, nie zapewnia też wsparcia, nawet pisze o możliwości występowania zakłóceń. Skoro ten kabel daje taki sam "kiepski" (oj chciałbym mieć taki kiepski obraz na moim monitorku LG1717M po scart) obraz na różnych amigach i różnych telewizorach (gość z filmu mówi o swoim LG jako monitorze a nie tv, autor wątku ma Philipsa jak wynika ze zdjęć natomiast w poście #17 pisze, że ma taki sam tv więc chyba ściemnia skoro nie chce podać modelu bo sam nie wie jaki model ma gość z filmu z YT) to znaczy, że to wina tego kabla.
Na koniec drogi autorze, chciałbym ci powiedzieć żebyś się nie zachowywał jak obrażona panienka i nie stroił focha bo jeśli się poszukuje rozwiązania problemu i ludzie którzy chcą ci pomóc o coś konkretnie pytają to po co aby móc dokładniej zdiagnozować problem i tym samym podsunąć jakieś rozwiązanie lub podpowiedzieć co można jeszcze zrobić. Może trzeba było od razu napisać do gościa z yt i poprosić o to aby ci podesłał na priva link do jego kabla a tu na forum, nadmienić już na wstępie, że interesuje cię tylko rozwiązanie RGB-Scart. Ja też kiedyś naczytałem się i naoglądałem o monitorach do Amigi działających w 15kHz bo chciałem taki co będzie działać po RGB-VGA i zdecydowałem się na wyżej przeze mnie wymieniony LG, nawet konkretną wersję kupiłem bo tylko ta wg opisów jest dobra i później się okazało, że obraz pozostawia wiele do życzenia. Wniosek z tego taki, że to, że ktoś ma co działa mu idealnie, nie znaczy, że i u ciebie będzie działać tak samo ;)
Ostatnia aktualizacja: 09.05.2022 20:20:43 przez Madman