[#1] PH 2022
Cześć
Kto wybiera się na Pixel Heaven 2022? Fajni goście mają być. Ja planuję (ale nie wiem jak to wyjdzie), być od piątku wieczór do niedzieli.
1
[#2] Re: PH 2022

@flops, post #1

Będę :)
1
[#3] Re: PH 2022

@alt_, post #2

A co z resztą? Dziadki, wbijacie?
[#4] Re: PH 2022

@flops, post #1

Dzisiaj pojawiło się spore "ryzyko", że w tym roku będę ale tylko w sobotę. Nie zobaczę więc niestety na żywo prezentacji Alta o A1200 i prezentacji ekipy Bitera o demoscenie. Ale za to powinienem być cały dzień i postaramy się (z synem) wchłonąć wszystko co będzie tego dnia prezentowane.
1
[#5] Re: PH 2022

@MDW, post #4

Sobota to i tak najbardziej napchany dzień perełkami, więc nie będzie tak źle.
1
[#6] Re: PH 2022

@MDW, post #4

Taa, zobaczysz... jak zdążę cokolwiek przygotować
1
[#7] Re: PH 2022

@alt_, post #6

będę z synami...
1
[#8] Re: PH 2022

@HOŁDYS, post #7

To będzie komu piątaka przybić!
[#9] Re: PH 2022

@alt_, post #6

Nie musisz się przygotowywać. Jesteś takim specem, że może lecieć na freestylu z głowy.

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2022 08:08:31 przez flops
[#10] Re: PH 2022

@flops, post #9

jaaaaaasne
[#11] Re: PH 2022

@flops, post #1

Wbijamy, wbijamy Do zobaczenia!
1
[#12] Re: PH 2022

@misha, post #11

Bump. Kto jeszcze? Bo to już za 4 dni :D
[#13] Re: PH 2022

@flops, post #12

Ja się zjawię, chociaz w sumie nikogo nie znam. Wbiję sie może
na stoisko ppa, o ile takowe będzie szeroki uśmiech.
Kurczę, pierwsza impreza retro, jaką w życiu odwiedzę szeroki uśmiech.

Mam nadzieję, że będzie otwarty jakiś barek z mocniejszymi
napojami, dla ochłody.

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2022 21:32:17 przez mmarcin2741
[#14] Re: PH 2022

@mmarcin2741, post #13

Stoiska nie będzie PPA, przynajmniej nic nie wiem o tym, nigdy nie było. Ale będzie pełno ludzi z PPA.
Chyba że coś chłopaki z PPA ukrywają? Przyznać się! :D

Możesz się przygotować psychicznie:
Pierwszy PH:
Ostatni:

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2022 21:44:02 przez flops
1
[#15] Re: PH 2022

@flops, post #14

W sobotę będzie między innymi JORDAN MECHNER OK
1
[#16] Re: PH 2022

@flops, post #1

będę w piątek gdzieś od 16 oraz w sobotę od 14
1
[#17] Re: PH 2022

@flops, post #14

Bilety mozna kupić na miejscu przed wejściem na expo?
[#18] Re: PH 2022

@mmarcin2741, post #17

Też zawsze można było kupić, ale lepiej przez stronkę, mniej zamoty.
[#19] Re: PH 2022

@flops, post #1

Ja. Jadę najprawdopodobniej w piątek i będę do niedzieli.
1
[#20] Re: PH 2022

@flops, post #18

Czy trzeba mieć fizycznie wydrukowany bilet na kartce? Zakupiłem
na stronce, ale nie mam na czym tego wydrukować.
[#21] Re: PH 2022

@flops, post #1

będę w sobotę praktycznie cały dzień.
pzdr
[#22] Re: PH 2022

@mmarcin2741, post #20

Czy trzeba mieć fizycznie wydrukowany bilet na kartce?

Bardzo bym się zdziwił gdyby trzeba było mieć. W ostatnich kilku latach na różnych koncertach, spektaklach i innych imprezach zawsze pokazujemy bilet w smartfonie i nigdzie nie było problemu.
[#23] Re: PH 2022

@flops, post #14

Stoiska nie będzie PPA, przynajmniej nic nie wiem o tym, nigdy nie było.

Było na drugim PH. Nawet banner był. Ale chyba tylko wtedy.
[wyróżniony] [#24] Re: PH 2022

@QkiZ, post #23

Byłem, najlepsze miejsce zająłem w drugim rzędzie. Tu widzimy prelegenta rozpływającego
się nad możliwościami A1200 i prototyp jakiejś płyty A3000+ bodajże.
Miała być a nie było.
Wydarzenie opuściłem w połowie premierowego filmu o Amidze, po angielsku
z napsami.
Na poczatku filmu wypowiedź Chrisa Huelsbecka, jakby nie było chyba
najlepszego muzyka amigowego (nie wiem, jakie ma osiągnięcia na innych platforamach).

W sobotę raczej się nie zjawię, to przypomina jak wypad do kina, ogląda się wydarzenie.
nie jest to impreza integracyjna, ale wydarzenie jest spore, ludzi dużo, ale tłoku
żadnego nie ma. Warto się wybrać, jak ktoś ma blisko.
Można zakupić na miejscu wiele ciekawych rzeczy, czasopisma, książki i inne;
wszystko w dobrych cenach.

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2022 20:59:54 przez mmarcin2741
[#25] Re: PH 2022

@flops, post #1

Nikogo nie było? Nikt się jutro nie wybiera? W sumie głowne atrakcje będą jutro,
dziś tylko rozgrzewka była. Sam może się wybiore, tylko później po 12.

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2022 23:02:01 przez mmarcin2741
[#26] Re: PH 2022

@mmarcin2741, post #25

Ja lecę w sobotę od rana i zabieram żonę z córką i chrześniakiem. Dzieciaki po 11 lat. Miałem ochotę podjechać w piątek ale już za bardzo zrypany byłem żeby z Łodzi do Wawy i do Łodzi a w sobotę znów to samo :(
[wyróżniony] [#27] Re: PH 2022

@mmarcin2741, post #25

To zdam krótką relację, byłem w sobotę tuż przed 10:30. Do godziny 12 było całkiem znośnie, nie było tłumów a w hali wystawowej było czym oddychać. Po 12 odwiedzających było coraz więcej a temperatura w hali jak i zaduch coraz większy. Mało tego jako ciekawostkę napiszę, że stojąc przed halą (łapiąc oddech) zauważyłem, że do hali wchodziła cała masa ludzi bez plakietek i opasek. Dziewczyny, które niby pilnowały tego tematu były zajęte pogaduchami a później gdzieś się zapodziały. Nawet kilka osób się pytało, że jak to tak nikt nie sprawdza wejściówek. Najbardziej oblegane stanowisko to darmowa kawa. Flippery też były mocno oblegane mimo tego, że były płatne. Amigi praktycznie nie było. Jedna 600 na stanowisko C&A oraz jedna 1200 na stanowisku uni-joy i CD32 na stanowisku do giercowania. Było sporo C64, Atari, ZX Spectrum, stare PC oraz konsole. Było jedno stanowisko gdzie można było kupić coś do Amigi ale nie było szału (rozszerzenie do 500, modulator, mysz, joystick, ew. podkładka). Zresztą kilka osób z racji, że się ubrałem w koszulkę Amigi pytało się mnie nawet czy nie ma tu już nigdzie więcej Amigi. W porównaniu do 2019 było naprawdę biednie :( Ponieważ na imprezę wybrałem się z żoną i dzieciakami odpuściłem temat spotkań z gośćmi specjalnymi. W temacie jedzenia nie było rewelacji, brak konkretnych zimnych napojów bezalkoholowych. O ile zimny browar nie był problemem o tyle zakup np. coli czy fanty już nie wspomnę o zimnej trzeba było realizować idąc gdzieś do sklepu. Na miejscu była lemoniada chłodzona ciekłym azotem a w hali oranżada ale ciepła :( Frytki od Pana Fryty były delikatnie mówiąc kijowe. Dobre były hamburgery, jedzenia z budki azjatyckiej i żydowskiej już nie zdążyliśmy skosztować. Córce i chrześniakowi najbardziej podobały się flippery, packman oraz google VR - i tu już mam trucie 4 liter i wiercenie dziury w brzuchu. Ogólnie impreza fajna ale jest niedosyt brakiem Amigi.
Ten w koszulce Amiga to ja :) Może ktoś z forum mnie widział - tak informacyjnie :)

3
[#28] Re: PH 2022

@KAN2000, post #27

Mnie tam się podobało. środek Warszawy więc ruch na ulicach duży i dla przyjezdnych atrakcje już były na ulicach :)
wiedziałem że będą tłumy dlatego większość zwiedziłem juz w piątek na luzie. A w sobotę na sali z wystawkami i na konferencyjnej rzeczywiście było gorąco ale i też słońce grzało. większość osób pewnie w sobotę chciała być no i się skumulowało.
Nie zwiedziłem tylko sali z fliperami, widziałem na zdjęciach za taką gdzieś była.
Kupilem książki płyty ininne różne gadżety i zdobyłem 3 rozne autografy
więc mój wypad na pixela był udany
3
[#29] Re: PH 2022

@JacK_Swidnik, post #28

Flippery były na hali zaraz po prawej stronie przy schodach wejściowych - 2 zł za żeton, do zagrania potrzebne dwa żetony.
Co do ruchu na ulicach Warszawy to w porównaniu do Łodzi to jest nic. W sobotę przejechałem Warszawę i ani razu nawet w myślach nie bluzgałem :)
[#30] Re: PH 2022

@KAN2000, post #27

Faktycznie amigowa bieda z nedza...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem