[#1]
Karta turbo 8MB + kontroler ide+karta CF 4GB problem
Mam taki oto problem z taką kartą turbo:

, dodatkowo w kompie jest takie rozszerzenie pamięci:

plus do niego podstawka pod układ Gary:

. Otóż dzieje się tak , po odpaleniu Amigi szuka stacji dyskietek (co chwilę trwa ,bo jej nie podłączyłem, tylko emulator), za chwilę dalej zaczyna wczytywać system ,trwa to dość długo bo jakieś 20 do 30s (nie wiem czy to normalne). Na początku komputer potrafił się już wywalać przy wczytywaniu pokazując mi błąd "Software Failure"
, jak udało się wczytać system, to dioda Power Amigi zaczęła mrugać i system znów się wywalał. I tak dość długi czas walczyłem z tym problemem, dociskając kartę i relokator z nią połączony (myśląc że to coś da). Później skupiłem się na taśmie łączącej kartę CF z kontrolerem , po jej wymianie , poprawiło się o tyle że system wczytuję się bez problemu, i podczas przeglądania zawartości karty nic się nie dzieje, i nic nie wywala. Jednak problem zaczął objawiać się w takiej postaci, że przy próbie uruchomienia z tej karty jakiegoś programu lub gry, komputer się wiesza lub resetuje , i tak się dzieje z czymkolwiek co próbuję odpalić. Nadmienię ,że próbowałem zmiany czytnika kart CF, dwie różne taśmy, i wciąż to samo. Pomóżcie ,bo już brak mi pomysłów. Zauważyłem jeszcze że w najnowszej wersji karty , sprzedający na Naszym portalu aukcyjnym dodał kondensator 3300 mikro na 10V, ale po dodaniu go do swojej karty nic nie pomogło, więc z powrotem usunąłem. Aha sumaryczna wartość pamięci wraz z rozszerzeniem wynosi 9,5MB Ram , 8MB na karcie i 1 MB chip i 1,5MB slow rozszerzenie pamięci.