[#31] Re: AT

@Banderas, post #25

Ano właśnie nie 2 a 4 kable - cóż, pamięć już nie ta :)
Rozebrałem swój zasilacz i niestety, ale u mnie producent poszedł na łatwiznę - włacznik jest zrobiony na "pajęczynę": od gniazda zasilania (220V) idą 2 przewody do włącznika (włączane i wyłączane są obydwie linie zasilania: faza i 0), od włącznika kable idą do drugiego gniazda zasilania (tego "odwrotnego", do którego podłączało się monitor) a od tego gniazda dopiero kable idą do płytki zasilacza. Na płytce w tym miejscu jest opis: POWER.
[#32] Re: AT

@cinekamigowiec, post #28

Na zdjęciu ATX1.jpg z mniejszego gniazda (tego po prawej) wystają 2 interesujące Cię kable - brązowy i niebieski. Te kable powinny iść do wyłącznika, od wyłącznika wracać jako kable w innym kolorze do drugiego gniazda (tego po lewej na zdjęciu), a od tego gniazda iść do płytki laminatu.
[#33] Re: AT

@APC74, post #32

według mnie powinno się zewżec brązowy z czarnym i niebieski z białym :)

[#34] Re: AT

@cinekamigowiec, post #17

ja kiedyś żle zetknąłem kable... godzina jedensta w nocy, a tu wywaliło mi korki w mieszkaniu i na klatce schodowej :)

[#35] Re: AT

@kjb, post #34

było śmiesznie??

[#36] Re: AT

@arti4-92, post #35

zapewne :D

[#37] Re: AT

@arti4-92, post #33

przeciez to pisalem, na poprzedniej stronie, jak edytowalem wiadomosc.

[#38] Re: AT

@Banderas, post #37

Nie zauważyłem, ale dobrze myślałem :)

[#39] Re: AT

@arti4-92, post #35

W domu ani jednej świeczki, po ciemku bezpieczników szukałem.
Co do pytania - śmieszne to było dopiero jakiś czas później jak sobie przypomniałem o tym, wtedy o tej 11 w nocy - niebardzo.

[#40] Re: AT

@kjb, post #39

Ja bym poszedł spac i zostawił to do rana :P

[#41] Re: AT

@arti4-92, post #40

No ja tak samo

[#42] Re: AT

@arti4-92, post #40

A pomyślałeś co z zamrażalnikiem i lodówką? Żaden zamrażalnik nie wytrzymałby bez prądu od 23 do np. 6 rano. Na pewno miałbyś co wycierać pod lodówką :)
[#43] Re: AT

@kmilota, post #42

Zamrażalnik klasy A trzyma temperaturę poniżej 0 stopni Celsjusza przez około 18 godzin.
[#44] Re: AT

@APC74, post #43

O zna się na rzeczy(szczerze mówiąc nie pomyślałem :) ). Ja w chacie mam takie przełączniki, jak obciążenie wzrośnie to się wyłącza bezpiecznik :), wystarczy podejść i przełącznik przeciągnąć do góry :P

[#45] Re: AT

@arti4-92, post #44

ta to ja mam takie na klatce, i jeszcze jakis ciul to na klodke dal wiec jak wywala korki na klatce powiedzmy o 24 to moze cie szlag trafic, ale naszczescie przy dobrej umiejetnosci operowniem srubokretem da sie otowrzyc ta klodke

[#46] Re: AT

@Banderas, post #45

wywołaj awarie prądu i idź do typa który ma klucz :). Obudzisz go on da ci klucz i będzie wiedział ze to zły pomysł...

[#47] Re: AT

@arti4-92, post #46

Nio.
Ja na szczćście mieszkam w domu :)

[#48] Re: AT

@cinekamigowiec, post #47

Co robi te logo linuxa w twojej sygnaturce?? A i zabierz ten cudzysłów ;]

[#49] Re: AT

@cinekamigowiec, post #47

w zasadzie to masz strasznie lamerski podpis, az odstrasza....

a tu masz krotka lekture na ten temat...
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemoniaste_pismo

a myslalem ze to juz wymarlo....

[#50] Re: AT

@Banderas, post #49

http://www.poklikash.pl/

sQl yEsT z@jEf@KeNb!$t@ ! n0rM@lN!e sŁłIT! l0v@m yĄ k0Ff@n!! C! c0 yEy n!3 lU3!a t0 $łE f!eĆmY!! @ j@ je$tEm gŁo0oPi@ b0 pIshEm jAk d0V||!
ale jazda xD

Ostatnia modyfikacja: 11.11.07 13:14
[#51] Re: AT

@arti4-92, post #50

[#52] Re: AT

@Banderas, post #51

a to dopiero jazda szeroki uśmiech

http://www.zgodzinski.com/smaczek/?q=http%3A%2F%2Fppa.pl&m=0

;o, alE za_|E8|5TE |>|>a

[#53] Re: AT

@arti4-92, post #52

F4_|N3 to _|3$t W3|)|_g mN13 $P3R

[#54] Re: AT

@cinekamigowiec, post #53

to nie jest fajne!!

[#55] Re: AT

@arti4-92, post #54

Panowie arti4-92, Banderas i cinekamigowiec. Jeżeli nie wiecie co macie wypisywać na forum i nie potraficie się sami powstrzymać przed wypisywaniem głupot, to mogę Wam zablokować na jakiś czas możliwość pisania. Proszę wrócić do tematu wątku i zaprzestać posługiwania się "dziwnym pismem".

[#56] Re: AT

@cinekamigowiec, post #1

W zasilaczu AT niczego nie musisz zwierać.
[#57] Re: AT

@Daclaw, post #56

chodzi o to ze ten zasilacz o ktorym jest mowa nie ma przelacznika zasilania.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem