kategoria: Programy
[#31] Re: multiview

@zbrożo, post #26

Wow! Ktoś tego znowu używa!

Ten program był pisany w AmigaE więc nawet 68020 nie wymaga. Sprawdź biblioteki.

FileID.library też miała tylko wersję 68000.
[#32] Re: multiview

@zbrożo, post #29

Na prawdziwej Ami też Ci tak wywala czy tylko pod emulatorem?
[#33] Re: multiview

@Cezarykl, post #30

ten asl.library to raczej mam oryginalny z systemu...

na prawdziwej Amidze sprawdzę, dotychczas nie probowalem
[#34] Re: multiview

@zbrożo, post #33

Skoro to UAE to weź sprawdź z 37.300/37.350 zamiast 37.175.
[#35] Re: multiview

@zbrożo, post #29

Włącz w SnoopDos w FUNCTION... opcje ALL ( w dwóch miejscach) przy raportowaniu błędów.
[#36] Re: multiview

@zbrożo, post #33

na prawdziwej Amidze sprawdzę, dotychczas nie probowalem

Jeśli używasz tego tylko na emu to ustaw CPU na 020 i się nie męcz

Nie używłem i nie mam FS-UAE i nie wiem na ile podobne są tam ustawienia względem WinUAE, ale spróbowałem zainstalować tego Multiviewa na WinUAE na systemie 2.1 dostając ten sam błąd jak u Ciebie. Po kilku próbach udało się to uruchomić bez błądu, ale musiałem wyłączyć Cycle Exact w zakładce Chipset i wyłączyć More Compatible w zakładce CPU & FPU.
[#37] Re: multiview

@AmiClassic, post #36

Wyłączenie More Compatible wyłącza zgodność z 68000 i odwołanie do adresu nieparzystego nie da GURU.
[#38] Re: multiview

@Norbert, post #37

Cóż, emulacja Amigi to ciągła walka z ustawieniami.
Niedawno 'odkryłem', że JIT uniemożliwia mi granie w jedną z moich ulubionych gier Troddlers szeroki uśmiech
[#39] Re: multiview

@AmiClassic, post #38

To już wiemy od ponad 30 lat !

Patrz pkt 3.
3
[#40] Re: multiview

@Hubez, post #39

szeroki uśmiechok, racjaOK
[#41] Re: multiview

@Hubez, post #39

Zaleciało Pampuchem
Może 30 lat temu czytanie takich tekstów powodowało u niektórych dumę, ale czas płynie nieubłaganie.
Bardzo się ten tekst zdeaktualizował i dzisiaj UAE jest 'najlepszą' Amigą ok, racja
Tak czy inaczej: ilu użytkowników klasycznej Amigi, tyle różnych konfiguracji i WinUAE poprostu to odzwierciedla i nie ma się z czego śmiać
1
[#42] Re: multiview

@AmiClassic, post #36

działa! ja używam fs-uae 3.1.66 (chyba typowy na linuxach), i rzeczywiscie zeby ten konfigurator od multiview zadzialal ustawilem:

accuracy = 0
uae_cpu_compatible = 0
uae_cpu_speed = real
cpu_cycle_exact = 0
cpu_memory_cycle_exact = 1
blitter_cycle_exact = 1

dziękuję więc za pomoc! :)
na prawdziwej amidze jeszcze nie sprawdzalem bo zepsulem sobie konwerter CF<->USB i czekam na nowy, ale wynika z tego ze raczej zadziala ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem