kategorie: A1200, Mediator
[#31] Re: Mediator + SATA

@Phibrizzo, post #30

Ten sterownik sam się ładuje podczas pierwszego wywołania, wystarczy systemowy Mounter z odpowiednim wpisem np. pcisata.device 2. Nie wszystkie dyski sata działają, niektóre modele 80GB nie były widoczne, ale inne nawet 500gb i 1TB bez problemu działają i tylko ze SmartFileSystem.
[#32] Re: Mediator + SATA

@Pawelek, post #31

Faktycznie, nie pomyslalem ze wczesniej trzeba uzyc Mountera.
Ale, niestety, Mounter podczas skanowania zamiera. W znaczeniu nie zawiesza sie tylko zaczyna cos robic bez konca.
Przy uruchomieniu HDToolBoxa moge wybrac pcisata.device jednak po kliknieciu na OK i on zamiera.
[#33] Re: Mediator + SATA

@Phibrizzo, post #32

Czy ten dysk sata 2,5cala jest w formacie amigowym czy pecetowym? sprawdzałeś z innym dyskiem?
[#34] Re: Mediator + SATA

@Pawelek, post #33

W jakim systemie jest to chyba nie powinno miec znaczenia. Nawet nie wykrywa tego dysku. Powinno sciagnac z niego jakies dane. A tu zupelnie nic.
Innego nie posiadam.
[#35] Re: Mediator + SATA

@Phibrizzo, post #34

Sterownik może nie działać z każdym dyskiem sata ja trafiłem takie dyski które nie działają. Zauważyłem tez ze potrafi się zawiesić przy inicjalizacji jeśli dysk jest sformatowany jako amiga PFS/FFS, wtedy trzeba taki dysk sformatować pod PC i ponownie przyłączyć do amigi i odrazu wrzucić SmartFileSystem bo z nim działa bezproblemowo. Polecam systemowy program Mounter tak w tooltypes wpisac pcisata.device, nastepnie odpalić hdtoolbox w którym tez musi być parametr tooltype pcisata.device albo lepiej askdevice (w OS3.9) i HdToolBox będzie pytał na starcie który device.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem