O ile dobrze pamietam to bootowalne dyskietki OFS otwieraja dos.library w bootblocku przy uruchomieniu. Dyskietki w formacie FFS nie robia tego. Czyli wyglada na to, ze bug jest w dos.library. I to chyba nawet w otwarciu/inicjalizacji dos.library z kickstartu 3.2.
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2023 03:54:20 przez Don_Adan
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2023 03:59:20 przez Don_Adan
Takie poprawki to raczej w wersji 3.2.2.2. Zmiana numerka po pierwszej kropce następuje przy jakichś sporych aktualizacjach z nowymi funkcjami. A poprawki to raczej po drugiej kropce. A w świecie klasycznej edycji AmigaOS to już nawet po trzeciej.
Na EAB cisza bo "im działa" i wyrypane. Natomiast w moim przypadku, jak napisałem, pomógł Juen i sprokurował zastępczą instrukcje za co mu bardzo dziękuję.
Najlepiej daj tutaj linka do wersji gry (ADF) z echo, ktora nie dziala z kickiem 3.2 i wtedy bedzie moze wiadomo cos wiecej. Bo albo oni cos zle robia, albo Ty.
Tylko ze dyskietka musi byc wtedy sformatowana pod FFS, bootblocki OFS (DOS0) i FFS (DOS1) nie sa zamienne. DCAche (DOS3) mozna zamienic na FFS, o ile dobrze pamietam. Nie mam nowego kicka i dostepu do Amigi wiec nie wiem co Amiga OS 3.2 robi.
O ile dobrze zrozumialem infa z EAB to sa 2 wersje podstawowe bootblocku OFS. Starsza, ktora otwiera tylko dos.library i nowsza, ktora otwiera jeszcze expansion Ta druga wersja niby ma dzialac na kicku 3.2 i z "echo" w s-s ok. Jesli dziala to ewentualnie byloby to jakies rozwiazanie dla nowych produkcji na Amige.
Edycja, od WB 2.0 w gore ta druga wersja jest podobno instalowana.
Ostatnia aktualizacja: 02.08.2023 19:52:58 przez Don_Adan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.