[#61] Re: Amiga 5000/6000

@ender, post #60

Dacław, Michał....mnie ręce opadają dlatego, bo nie widzę NAJMNIEJSZEGO sensu, w staraniu się wybijania ludziom z głowy takich pomysłów. Gdyby się zapytał o przepis na zrobienie bomby, wtedy pierwszy byłbym w kolejce do tego, żeby mu to wybić z głowy. Ale chłopak nie próbuje niczego groźnego, najwyżej może sobie uszkodzić komputer - jego sprawa. Macie prawo do tego, by go przestrzec, ale NIE MACIE prawa do tego, by go osmieszać. Nie macie mu przyklaskiwać. Jak Wam się nie podoba ten pomysł, to po co się odzywacie, przecież możecie nie brać udziału w dyskusji nie? Co Was obchodzi, czy ender zebrał jakąś dokumentację czy w ogóle cokolwiek zrobił? To jego sprawa, on się tylko grzecznie zapytał. Po co te teksty? Dajcie spokój z pouczaniem ludzi, że "to nie wypali", "to się nie uda", "to przeczy prawom fizyki", itp itd. w Na DaVinci też patrzyli jak na wariata, o Edisonie nie wspomnę.
Ender chce coś zrobić, już to samo w sobie jest godne pochwały. Bo CHCE. Wielu się nie chce. To, czy on do czegos dojdzie, czy nie - to jego sprawa. Byc może uda mu się coś stworzyć, byc może się sparzy. Tak czy tak zdobędzie doświadczenie. Ja mu kibicuję. Z mojej strony EOT Panowie, nie odpowiem na żadne ewentualne zaczepki.

[#62] Re: Amiga 5000/6000

@OSH, post #61

po popieram(pewno dlatego że sam mam "nie możliwe pomysły).

P.S. Moje ręce wyglądają teraz jak w FarCray-u xD

[#63] Re: Amiga 5000/6000

@waldiamiga, post #57

Na drugim zdjęciu słynna przenośna Amiga z ....windows 95

Win95 dzialal natywnie na 68k? ;)
[#64] Re: Amiga 5000/6000

@OSH, post #61

Panowie, nie odpowiem na żadne ewentualne zaczepki.

Cale srodowisko jest po prostu zgorzkniale. I ma tak naprawde wszystkiego juz dosc. Wybacz Nam. To jest PAT - po jednej stronie OS4 dla Classicow, natomiast po drugiej MOS2 dla (praktycznie) zadnego sprzetu.

Cierpliwosci :P (?)
Nie przejmuj sie i niech ender tez sie nie przejmuje :)
[#65] Re: Amiga 5000/6000

@ender, post #17

nie byłoby, gdyż Street Fighter to gra firmy Capcom, a Capcom ma swoje CPSy.

[#66] Re: Amiga 5000/6000

@OSH, post #61

Wiesz... niektórzy krytykują, bo coś ich gryzie, ale nie wiedzą co i muszą się na kimś wyżyć. Inni tylko po to, aby móc się potem ponapawać się reakcją krytykowanego. Takie życie. I ja bym się tym nie przejmował.

[#67] Re: Amiga 5000/6000

@OSH, post #61

Jak Wam się nie podoba ten pomysł, to po co się odzywacie, przecież możecie nie brać udziału w dyskusji nie?

Odzywamy się, bo nie podoba nam się ten pomysł. Po to jest forum dyskusyjne, żeby dyskutować i nie widzę żadnego powodu, dla którego mielibyśmy tego nie robić. Ender nie doznaje wskutek tego żadnej szkody, co najwyżej ma szansę nabrać dystansu do własnych pomysłów, zaoszczędzić czas i sobie rozczarowań.

Przykład Edisona i Da Vinci pasuje tu jak pięść do nosa. Takie pomysły przypominają mi raczej rojenia dzieciaka, który dostał na komunię kamerę z niskiej półki, znalazł w piwnicy mocną żarówkę + suknię babci i zapragnął przy pomocy tego rzucić na kolana Hollywood. Przechodziłem ten etap i, jak można się było spodziewać, realność wybiła mi rzecz z głowy. Nie mam poczucia straty ani podciętych skrzydeł, przyznaję natomiast rację krytykantom.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem