[#31] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@dritt, post #30

Skonfiguruj MiamiDX ręcznie.

Pozdrawiam
[#32] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@RadoslawF, post #31

ok a gdzie znajde plik konfigu? na ppa nie ma zadnej pomocy widze w dziale programy

[#33] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@dritt, post #32

Uruchom MiamiDX i ręcznie wpisz to co trzeba tam gdzie trzeba i na koniec zapisz.

Pozdrawiam
[#34] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@RadoslawF, post #33

aa to tak robilem tez, myslalem ze mam recznie wpisac do pliku cos. nic, dzieki za pomoc, powalcze jeszcze kiedys jak bedzie czas

wszystko juz gra, brakowalo mi czegos takiego jak hermesII w katalogu firmware, ktory ti musi byc w sys:devs a wszystko to jest w pakiecie prism2

dziekuje za pomoc

Ostatnia modyfikacja: 09.12.2009 01:10:59
[#35] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@Thaddeus, post #4

Czy ten model (ORINOCO GOLD PCMCIA PC24E-H-FC firmy Agere Systems) chipset Hermes-I zadziała na amidze ?
http://allegro.pl/orinoco-gold-zewnetrzna-antena-okazja-i2650351125.html

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2012 15:23:04 przez recedent
[#36] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@Pawelek, post #35

Ja mam taki sam model, tylko z białym złączem od strony PCMCIA (na zdjęciach są czarne). I aktualnie działa bez szyfrowania, WEP nie sprawdzałem, natomiast nie mogę zmusić do pracy z WPA2. Z tego co się doczytałem, to kolor złącza może świadczyć o zgodności:
- białe - tylko WPA (TKIP) - działa od razu
- czarne - WPA/WPA2 realizowane programowo - wymagany upgrade firmware karty

WPA nie mam gdzie sprawdzić, bo internet do amigi na razie mam ze smartfona a tam udostępnianie to tylko sieć typu OPEN lub WPA2-PSK. Jak kupię sobie jakiś routerek to sprawdzę WPA. Reasumując powinno działać, bo orinoco gold jest na liście wspieranych modeli kart WLAN PCMCIA.
[#37] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@Pawelek, post #35

O co chodzi z tymi kartami wlan ? Konretnie zastanawia mnie zapis, że karta działa w trybie nasłuchu.

Benedykt Dziubałtowski
[#38] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@Benedykt Dziubałtowski, post #37

Jeśli dobrze rozumiem, karta nie wysyła wtedy sygnałów, więc jej w sieci nie widać, ale za to sama przeczesuje eter i wyłapuje co się da. Tak w totalnym skrócie. Taki szpieg chyba.
Ty jej nie wykryjesz, a ona będzie podkradać dane np. o kluczu zabezpieczającym twoją sieć itp.

Po pewnym czasie, dobierze się do twojej sieci, danych, kont bankowych itp. itd.
I zanim się obejrzysz nie będzie już Benedykta Dziubałtowskiego Ciebie, ale nowy, który zajmie twoje miejsce. Rodzina i znajomi nie będą cię poznawać, a ty będziesz się ukrywał przed płatnymi zabójcami...
Ups... Chyba za dużo filmów oglądam.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2012 23:48:19 przez Mordimer
[#39] Re: Sieciowka WLAN na PCMCIA - jaka?

@Mordimer, post #38

Czyli tak na chłopski rozum w amidze to nie zadziała jako wlan?

Benedykt Dziubałtowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem