kategoria: A2000/A3000
Wątek zamknięty
[#61] Re: Cena Amigi 3000

@Adachomacek, post #59

Ja tam się stołu nie czepiam. Akurat z własnego doświadczenia wiem, że życie emigranta nie jest takie jak się wielu wydaje... sam pracowałem na niezłym kontrakcie w USA i mieszkałem tam przez 1,5 roku... nie tęsknię.
A co do A3000 - jeśli kupiłeś... to dobrze trafiłeś z forum, bo kilka osób na PPA ma i pewnie poradzą w razie problemów. Bo te pojawią się na pewno.

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2024 09:43:01 przez wali7
3
[#62] Re: Cena Amigi 3000

@Gandalf, post #60

Zdecydowanie uprzedzenie do nowych użytkowników wyczuwam 🙂
A Twoje wyobrażenie o szwajcarskich standardach jest wygórowane, tutaj większość ludzi mieszka w starych domach i mieszkaniach i raczej trzymają kasę na kontach niż się z tym obnoszą . Swoją drogą całkiem odwrotnie niż u nas gdzie większość leci na kredycie 30 lat żeby się pokazać przed ludźmi , których to naprawdę nie obchodzi ;)
Pozdrawiam w każdym razie wszystkich , tych życzliwych oraz złośliwych też .
A ja sobie będę się uczył amigi ( błędnie bo na A3000 a nie 1200) no ale takie życie .
1
[#63] Re: Cena Amigi 3000

@Adachomacek, post #62

No nie wiem, ja leciałem na kredycie na 30 lat żeby dzieci miały dom z ogrodem :). Na szczęście tylko z nazwy był na 30 lat.

Ale faktycznie śledzę sobie ten wątek od wczoraj i trochę nietęgie powitanie dostałeś na forum :D. Jakoś tak te fora tematyczne już chyba mają.
[#64] Re: Cena Amigi 3000

@bfgmatik, post #63

Ja nie mówię że to coś złego kredyt na 30 lat , sam taki spłacałem . Tylko mówię o tym że tak się przyjęło u nas że dużo ludzi na kredytach a w Szwajcarii raczej ludzie mają na kontach . Ale mogę się mylić informację mam tylko od ludzi z którymi pracuje ;)
[#65] Re: Cena Amigi 3000

@Adachomacek, post #64

Tak jakby wielu u nas pewnie nie ma wyboru, gdyby nas nie sprzedano Stalinowi kilkadziesiąt lat temu, pewnie byłoby inaczej.
"Good for Szwajcaria".

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2024 10:11:24 przez Jacques
[#66] Re: Cena Amigi 3000

@Jacques, post #65

Pełna zgoda 👍
[#67] Re: Cena Amigi 3000

@bfgmatik, post #63

Jakie nietęgie powitanie? Przecież to esencja tego miejsca. Nie wiesz, że jak nie masz paru tysięcy postów i kilkuletniego konta, to trzeba zaczynać od całowania sygnetu?
[#68] Re: Cena Amigi 3000

@_tBn_, post #67

Dziwne doświadczenia miałeś. Ktoś ci sygnet kazał całować?
A jeśli, mimo tak strasznych doświadczeń, nadal tutaj jesteś, to co: masochizm, czy trolling?
4
[#69] Re: Cena Amigi 3000

@_tBn_, post #67

Chyba pominąłeś związek przyczynowo-skutkowy.
Spowodowała to moim zdaniem "prośba o wycenę" na dzień dobry, czyli współczesna plaga wywołana przez kryptohandlarzy.
2
[#70] Re: Cena Amigi 3000

@wali7, post #68

Powiedzmy, że całowanie sygnetu to była taka przenośnia do słabego traktowania tu outsiderów, którzy pojawiają się na forum. Wyjdź proszę poza swoją bańkę informacyjną (paczkę amiznajomych), popytaj nieznanych amigowców (np. gdy coś kupujesz lub sprzedajesz) czy siedzą na ppa i dlaczego nie chcą zakładać tu konta. Spore grono fajnych ludzi z jakiegoś dziwnego powodu nie chce się tu udzielać. Ciekawe dlaczego? Hmmm...

to co: masochizm, czy trolling?

Innych powodów nie można mieć? Czyli już wiem jaką mam etykietkę
[wyróżniony] [#71] Re: Cena Amigi 3000

@Adachomacek, post #1

Co to za dziwny układ klawiatury? Ma znaki z różnych języków. Czy to wersja właśnie szwajcarska z uwagi na używanie kilku języków w tym kraju?
[#72] Re: Cena Amigi 3000

@Jacques, post #69

A ktoś kogoś zmuszał by odpisał "kryptohandlarzowi" na posta?
[#73] Re: Cena Amigi 3000

@_tBn_, post #72

Nie siej zamętu i nie nakręcaj prowokacji, NIE napisałem, że autor tego wątku jest "kryptohandlarzem" (nie wiem tego).
Fakt faktem poprosił o wycenę, a ten proceder ostatnio jest plagą na forach i grupach FB.
Przestań szkalować forum, że reakcja społeczności była "za bycie nowym".

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2024 12:01:48 przez Jacques
6
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem