kategoria: A600
[#31] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Krashan, post #30

Pewnie ze lepiej w hurtowni, złącza D-sub 25 i D-sub 9 kosztują około złotówki netto.

Ostatnio kupiłem na Ali układy Xilinxa. Po umyciu płytki izopropanolem zeszły nie tylko napisy ale i czarna farba pod którą pojawiła się warstwa zeszlifowana jakimś dremelem :). Co ciekawe - układ działa.
[#32] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Krashan, post #30

Tym postem został wyczerpany w 105% temat zasadności kupowania elementów elektronicznych w Aliexpress (sam kiedyś kupiłem w PL LM338 - malowanka z Aliexpress, działała do pierwszego obciążenia).
[#33] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Krashan, post #30

były po prostu krzywe.

Mi się jeszcze nie trafiły złe, a zamawiałem w tysiącach.
Co innego jeśli mówimy o układach scalonych. Tam mi się często trafiły trefne. Jeśli chodzi o złącza, taśmy i inne drobiazgi, to było ok.
No ale masz rację. W skali porty dla jednej Amigi może sobie zamówić w AVT czy gdziekolwiek.
[#34] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@snifferman, post #33

Tak to,juz jest z zamawianiem z Alii, juz kilka razy sie naciolem na trefne tranzystory, poszukam tych gniazd, najbardziej mi zalezy na tych do joyów i myszki.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2024 08:46:30 przez Lukas_82
[#35] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Lukas_82, post #34

1
[#36] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Gandalf, post #35

PodziękowałOK
[#37] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Lukas_82, post #1

Bardzo dobra robota o to chodziło. Czasu na pewno poszło sporo a i dzieciaki mają frajdę :) Że nie wspomnę o tych dużych dzieciach
1
[#38] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@rootspk, post #37

Oj czasu poszlo duzo, kasy tez troche, jeszcze nie koniec, bedzie jeszcze dopieszczana, teraz musi troche pograc szeroki uśmiech, dzieki za dobre slowoOK
1
[#39] Re: Amiga 600 "Garażowana"

@Lukas_82, post #1

No i elegancko. Amiga uratowana.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem