@Reborn,
post #9
O wersjach ROMów do MegaAMHD nic nie wiem, w tamtych czasach [circa 1992] twardy dysk do Ami był luksusem, o CD ROMach można sobie było jedynie poczytać w prasie, a posiadanie drugiego twardego dysku uchodziło za ekstrawagancję - więc chyba Elsat nie miał zbyt wielkiego ciśnienia na naprawianie tego bugu [jesli wogóle ktoś to raportował]. Podejrzewam, że spokojnie można by spatchować ten ROM samemu [to tylko zmiana kilku bajtów w elsat.device] bazując na dokumentacji tego patcha, wgrać to do Eproma i mieć na stałe.
A MegaRAMHD znam dosyć dobrze, gdyż miał go wtedy mój przyszły szwagier, pamiętam moje nieudane próby podpięcia do tego mojego dysku z A1200 [cóż, nie słyszałem o tym bugu wtedy, a RDB mogłoby mi się skojarzyć z czymkolwiek, ale na pewno nie z twardzielem w Ami ;) ]. W każdym razie sam kontrolerek był całkiem udana zabawką, w miarę stabilną, ogólnie ok.
Co do Promodule to nie będę się sprzeczał, bo ani CD32, ani przystawek do niego nie widziałem na oczy. Jednak wydawało mi się, że w komputerze będącym w zasadzie A1200, do tego z systemem 3.1, dysk powinien być obsługiwany zgodnie z RDB.