[#10]
Re: Wersje moich gier na WarpOS
@waldiamiga,
post #9
@BULL:
Zawsze mówiłem, że chcę zrobić wersję WOS. Problemem było po prostu zdobycie kompilatora, który działa zarówno na OS4, jak i na Windows. Zdobycie takiego kompilatora zajęło trochę czasu. Osobiście spodziewam się, że gra zostanie wydana w listopadzie lub na początku grudnia. Ale zobaczymy, co powiedzą betatesterzy. Wczoraj rozdałem to, co mam nadzieję, jest Release Candidate 1. Chcę jednak dać testerom wystarczająco dużo czasu na testy.
@_arti:
To w zasadzie przygoda, w której kontrolujesz 3 postacie, a pomiędzy scenami przygodowymi/RPG jest system walki, który przypomina Baldurs Gate lub XCOM. Ten system walki jest głównym elementem gry. Gra ma udźwiękowioną mowę (po niemiecku, angielsku, polsku i myślę, że w kilku innych językach - BTW, oryginalni autorzy wersji na PC byli z Polski, więc polska jest oryginalną wersją głosową, nawet angielski jest wersją dubbingowaną - dobrze dla was, chłopaki).
@waldiamiga:
Dobre pytanie. Jeśli znasz historię Amigi, wiesz, że nie jestem wielkim przyjacielem MorphOS. Ale spodziewałbym się, że będzie działać na MorphOS. Właściwie poprosiłem Betatestera w zeszłym tygodniu (o którym wiem, że ma system MorphOS), aby przetestował go na MorphOS. Musi jeszcze „ponownie” przygotować swój system MOS, ale jestem prawie pewien, że przetestuje go przed wydaniem. Ale nie wiem, dlaczego nie miałby działać. BTW, testowałem go nawet na OS4 emulującym WOS i na QEmu emulującym OS4 emulującym WOS, to działało (pomijając filmy, trzeba je było wyłączyć, aby uruchomić go na OS4 emulującym WOS, ale spodziewam się, że jest to problem, który niekoniecznie występuje na MOS). Więc jeśli emulacja WOS jest co najmniej tak dobra, jak pod OS4, to powinna działać (i słyszałem, że emulacja WOS w MOS jest bardzo dobra).
Wspomniany Betatester jest Betatesterem obu gier, więc obie można przetestować na MOS. Byłbym zainteresowany, aby działała również na MOS, mimo że osobiście nie lubię MOS. Jeśli nie będzie działać w momencie wydania na MOS, spróbuję uruchomić ją na MOS (używając emulacji WOS) później (próbowałem już z jednym użytkownikiem z wersją 68k, ale gdy napotkaliśmy problemy, zgodziliśmy się odłożyć to do czasu, aż będę miał gotową wersję WOS, ponieważ prawdopodobnie łatwiej - i ma to większy sens pod względem szybkości - jest uruchomić wersję WOS na MOS niż wersję 68k). Oczywiście wyraźnie poinformuję, gdy będę wiedział, czy działa, czy nie.
MagicSN