kategorie: A1200, A4000, Mediator
[#31] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #30

Właśnie wydałem wersję demonstracyjną Gorkiego 17 (zarówno wersje 68k, jak i WarpOS w archiwum) na Aminet, game/demo/g17demo_68k_and_wos.lha
5
[#32] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #31

Nie widzę tego dema na aminecie. Chciałem zobaczyć to pod PPC
[#33] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@mwb113, post #32

Tak, aminat zawsze potrzebuje trochę czasu, aby przetworzyć plik. Zakładam, że jutro powinien być widoczny lub w najgorszym wypadku w piątek.
1
[#34] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@mwb113, post #32

Tak, jeszcze nie ma, ja też właśnie go szukałem.
Poczekamy OK
[#35] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@BULI, post #34

do pobrania już teraz!
3
[#36] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #35

link

Dzięki, sprawdzę na MorphOS.
1
[#37] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@waldiamiga, post #36

Należy zauważyć, że wersja gry na WarpOS została przetestowana przeze mnie i testerów na następujących konfiguracjach: 1) SonnetPPC PCI, 2) ApocalypsePPC PCI, 3) BlizzardPPC (różne modele, moim zdaniem 240 MHz powinno być minimalne dla tej gry), 4) CSPPC z dodatkową kartą RAM (potrzebna ze względu na minimalne wymagania 192 MB) 5) Różne modele komputerów Mac z MorphOS. Sonnet i Apocalypse PPC PCI zostały przetestowane zarówno z Mediatorem, jak i Prometheusem.

Uwaga: Jednocześnie z premierą komercyjną wersji WarpOS (jutro) gry Heretic 2 i Quake 2 (zarówno w wersji OS4, jak i 68k) otrzymają obniżkę cen na 3 dni (od 6 do 8), 39,95 EUR za H2, 11,95 EUR za Q2. Dostępne w sklepie Alinea.

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2024 13:13:02 przez MagicSN
2
[#38] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #1

Wersja WOS działa prawidłowo pod MorphOSem na A1133. Ale musiałem wyłączyć odtwarzanie filmów ponieważ po uruchomieniu otwierał się czarny ekran i nic więcej. Probowalem z z zewnętrznym playerem FFPlay, ale tylko na pełnym ekranie.
[#39] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@Ponki1986, post #38

Ktoś na Morph.Zone odkrył, co jest problemem z czarnym ekranem. To konfiguracja czcionki w mplayerze, która zajmuje około 40 sekund (po tym gra jest kontynuowana, a to 40-sekundowe opóźnienie występuje tylko przy pierwszym uruchomieniu gry). Powinienem był wiedzieć, że w przypadku innego portu, nad którym obecnie pracuję, miałem ten problem na OS4. Całkowicie o tym zapomniałem w wersji WarpOS. Możesz wyłączyć tę „funkcję” mplayera, pisząc MPlayer -nofontconfig -fs %s do env:g17/g17_extplayer (a najlepiej także envarc:).
2
[#40] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #39

Wersja WarpOS jest teraz dostępna na stronie https://www.hyperion-entertainment.com/index.php/downloads?view=files&parent=38 dla osób, które zarejestrowały swoją wersję 68k (uwaga: Wymaga wersji 68k, nie działa z wersją OS4).

Zawiera również nową wersję wersji 040 (wcześniejsza wersja miała problemy, które czasami mogły powodować uszkodzone zapisy gry, 060, 080 i wersja OS4 nie były dotknięte). I poprawiony instalator (oryginalny instalator w przypadku niektórych języków instalował niewłaściwy język).

Dla nowych nabywców wersje z systemami OS3.x/OS4/WarpOS powinny być już dziś dostępne w sklepach Alinea, Architec itp.
2
[#41] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #39

W sumie działa, ale ja podałem ścieżkę do odtwarzacza w systemie czyli

SYS:Applications/MPlayer/MPlayer -fs %s

Próbowałem jeszcze z parametrami

-zoom -x 640 -y 480

aby filmy rozciągnąć na cały ekran, lecz bezskutecznie.
[#42] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@MagicSN, post #40

No to protestowałem, zaciągnąłem G17 WOS ze strony hyperionu. Na Warp 1260 105 Mhz jest za wolono, Na ppc 603e chyba 380 - 390 Mhz ( nie pamiętam) jest na granicy grywalności - granie lekko masochistyczne. Na Pistormie z pi 4 zapierdziela jak szatan, żwawiej nawet niż na stojącym obok Pegu 2 g4 pod os4. Da się tam jakoś rozdzielczości tweakować? Pod Pistormem ekran mi wypełnia tak w 80 % mimo że fulscreen=1 w settings.
1
[#43] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@fazior, post #42

Widzę, że nadal nie ma Gorky17 u Architekta, ani żadnej informacji.. coś mi się wydaje, że już Gorky17 w Polsce nie kupimy?!
[#44] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@BULI, post #43

Ta firma jest tak zajęta, że nie odpisuje na maile. Wszystkie nie poważne firmy traktuję z buta. Nie lubię ewentualnych problemów.
[#45] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@BULI, post #43

ja kupiłem
[#46] Re: Wersje moich gier na WarpOS

@Dorian3d, post #45

Dawid, ja też znam przeszłość, ale pytam o przyszłość
Co do firmy, to spokojnie, w amigowym światku każda taka działalność to dodatkowe zajęcie oprócz głównego zajęcia zarobkowego - a dzięki polskiemu dystrybutorowi zuskujemy lepszą cenę i przesyłkę krajową OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem