@c64portal,
post #39
TF4060 wymaga mmulib, upewnij sie, że masz zainstalowane, ja zawsze instaluje najnowsża wersje z Aminetu. W wątkach o TF, które czytałem zawsze polecają na nowo postawić system po zmianie karty (chociaż moim zdaniem to nie jest konieczne, tylko trzeba usunąć dodatki do poprzedniej karty).
W sumie mierzę się z podobnym problemem, też TF, który w mojej A4000 działa bez problemów chodzi niestabilnie w A3000, ale objawia się to inaczej niż u Ciebie, bo nie raz działa normalnie przez dłuższy czas, a czasami (szczególnie jak nie jest przez dłuższy czas Amiga włączana) wiesza się znacznie szybciej. Ja z uwagi na ten problem przymierzam się do wymiany kondensatorów, ale jak zwykle sprawa z uwagi na brak czasu chwilowo zawisła w próżni :).
Na pewno to nie problem braku chłodzenia, bo rev 6 przy 50MHz to spokojnie może chodzić bez, u mnie na wyższych częstotliwościach chodzi z samym radiatorem i nie zauważyłem, żeby to jakoś specjalnie pogarszało problem.
Jak nie robiłeś recapu zasilacza to też może być przyczyna, one sa liche w A3000. Kolega robił mi gruntowny remont mojego po tym jak zasilacz dosłownie wybuchł... Na szczęscie ani mi, ani co ważniejsza Amidze nic sie nie stało :).