kategoria: A600
[#61] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@pini, post #60

Przeoczyłem gdzieś w trakcie zamówienia, że trzeba było zaznaczyć, że to do A600?
Od razu po zakończeniu zamówienia/wpłacie trzeba wysłać mail do sklepu z numerem zamównienia i informacją że posiada się A600, wtedy podmieniają adapter.
[#62] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #61

Fak
[#63] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@pini, post #62

No lipka, bo w sklepie nie ma możliwości wyboru adapter do wersji ECS. Teraz chyba najlepszy rozwiązaniam byłoby albo podłączyć się pod czyjeś zamównienie albo coś więcej kupić bo paczuszka z Niemiec może być droga - szczególnie dla tego adaptera...

Może zebrać kilku chętny na ten adapter? bo jest szansa że ktoś inny też się mógł naciąć na ten system sprzedaży.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2024 23:03:47 przez RokiS
[#64] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #63

No nic dzięki...Myślałem, że wezmę jeszcze IndiAGA i wtedy poproszę o dodatkowy adapter ale to miałem w planie później. Skomplikowanie ustawień tych Indivision mnie przeraża i nie śpieszy mi się do kolejnego. Trzeba było zacząć od IndiAGA a do A600 RGB2HDMI bo taniej a obraz jeszcze większa żyleta (bo HDMI).

Ale racja, jakby jakaś dobra dusza zamawiała do A500 to chętnie zamienię
[#65] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #59

niom, mam, ale jej brakuje trochę do Furi

Nadal nie do końca rozumiem, bo Furia jest nadal w sprzedaży, a w kolejnej wypowiedzi brzmisz jakby tak nie było
[#66] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Jacques, post #65

Zgadza się, Furia jest w sprzedaży (szkoda że brak wersji 40 MHz).
Chodziło mi o to że nie wymyślają już nowych kart tak dopracowanych jak Furia: np brak "sprzętowego" kopiowania kickstartu do Fastu, czy tam brak wyłącznia FPU (jak widać szybkie pisanie na telefonie hmm nie zawsze wychodzi na dobre :->).
[#67] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #66

Oj tak, brak funkcji MAP-ROM i zrzucanie tego na kobylaste MMULib doskwiera w niektórych kartach. MAP-ROM miały Apollo, Blizzardy, ma ACA, ma Furia, ma nawet XT turbo...

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2024 10:34:21 przez Jacques
2
[#68] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@pini, post #64

Myślałem, że wezmę jeszcze IndiAGA i wtedy poproszę o dodatkowy adapter
- no to jest dobry pomysł, tylko trzeba by Jensa wcześniej uprzedzić mailowo czy tam na forum, ale na pewno dorzuci adapter. A kupić Indi AGA warto bo to fajny sprzęcik.

Co do
Skomplikowanie ustawień tych Indivision mnie przeraża
nie jest aż tak źle Jak coś zawsze mogę coś podpowiedzieć , wymienić się doświadczeniami.

a do A600 RGB2HDMI bo taniej
no taniej na pewno, ale w momencie jak Jens zakończyć projekt Indi ECS v4 to będzie z niego niezły kombajn , brak w nim tylko będzie wyjścia HDMI z audio takiego jak w Indi AGA MK3...

obraz jeszcze większa żyleta (bo HDMI).
czy ostrzejszy to nie wiem, ale z brakiem HDMI z audio radzę sobie za pomocą adapterka .
[#69] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #68

Jak coś zawsze mogę coś podpowiedzieć

Chętnie kiedyś skorzystam szeroki uśmiech tylko od przekładania CFki tam i z powrotem (z A600 do TF1260) chyba ją zabiłem bo już nie jest widoczna na żadnym kompie więc muszę kupić nową i wszystko postawić od nowa. Za dużo srok za ogon....

Co do obrazu. Pierwsze wrażenie było powiem, takie sobie. W drugiej mam RGB2HDMI i obraz jest aż "plastikowy" a tu taki na 4- podczas gdy z adapterem od RGB>VGA niewiele gorszy. Powiem, że troszkę byłem rozczarowany.
Pocieszałem się, że przynajmnie nie jest obcięty (NEC 1970Nxp). Dopiero niedawno podłączyłem EIZO l768 i obraz jest bardzo dobry. Widocznie coś ze złączem VGA w NECu...
[#70] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Jacques, post #31

Witam ponownie
Nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj.czy macie jakiś poradnik co trzeba zrobić krok po kroku żeby ogarnąć 32gb kartę SD.Jaka wersja scsi.device, gdzie to zgrać, jak ogarnąć format plików PFS?I w jakiej to kolejnoci zrobić?
[#71] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Rysiek1908, post #70

Masz poradnik na ppa.pl jak z tym sobie poradzić.
2
[#72] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Rysiek1908, post #1

Wracam ponownie.
Wymienilem kickstar,zrobiłem kartę SD,zainstalowałem WHDLoad,wrzuciłem furiatune.Odpalilem amige ,jakieś demo,Lotusa i crash.Czerwony ekran.I ponownie bez furii na kicku 3.1 smiga.jak zamienię kickstarta na 37.300 amiga odpala z wcisnieta furia.dodam że nie da się wejść do early start menu bo wywala czerwony ekran.wiecz że czerwony ro mogą być problemy z kickiem.ale chce znaleźć przyczyne

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2024 09:02:47 przez Rysiek1908

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2024 09:07:27 przez Rysiek1908
[#73] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Rysiek1908, post #72

Czyli wróciłeś do punkt wyjścia..
znów problem kickstart - Furia...
czyżby znów kickstart? Czy kickstart jest oklejony od góry?
[#74] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #73

Oklejony.na drugi dzień odpaliłem próbnie i działa.ale po ok 25 min zawiesza się i nie idzie odpalić.wiec najprawdopodobniej coś się przegrzewa.zamówilem nowy zasilaczu zobaczymy.
[#75] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@Rysiek1908, post #74

a jakiej mocy masz teraz zasilacz?
próbowałeś założyć wentylator na radiator procka Furi - może się 020 przegrzewa - choć nie powinna...
[#76] Re: Karta Furia, kickstart 3.1

@RokiS, post #75

Oryginalny od Amigii
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem