[#61] Re: A1200NG od AmigaKit

@Dorian3d, post #60

Ja mam, ale to za mało żeby je zobaczyć.

Może chodzi o te same co są tutaj:

https://forum.amiga.org/index.php?topic=77020.0
[#62] Re: A1200NG od AmigaKit

@karolb, post #61

szkoda że nie ma złącza karty turbo
[#63] Re: A1200NG od AmigaKit

@waldiamiga, post #1

Na początku pomyślałem sobie, że to bez sensu, bo mam prawdziwą A1200 i po dorzuceniu PiStorma będę miał podobną funkcjonalność. Z drugiej strony pojawiła się myśl, że przy obecnych cenach A1200, a nawet samych płyt głównych może po prostu kupić taką płytę NG i używać w obudowie z klawiaturą na co dzień, a hardware z epoki zabezpieczyć i odpalać na specjalne okazje ;) Niby A1200 z tantalami by SuperBonio, ale zawsze jakiś układ specjalizowany może wcześniejszej czy później wyzionąć ducha, a Jens wycofał ich sprzedaż.
[#64] Re: A1200NG od AmigaKit

@charliefrown, post #63

Życie jest za krótkie by nie używać prawdziwej Amigi
7
[#65] Re: A1200NG od AmigaKit

@Jacques, post #64

Tu sie zgadzam :D Czlowiek schowa swoje skarby bo niby duzo warte i szkoda uzywac, a potem sie okaze ze i tak sie popsuly, albo sie umrze, a rodzina wyrzuci na pszoka te "smieci" ktore zbieral ten dziwak :D
Wychodzę z założenia żeby używać, a jak się zepsuje to wtedy będę się martwić co dalej (no i dobrze mieć kilka Amig na zapas :)

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2025 09:28:41 przez marggines
4
[#66] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #65

Nie wyrzuci nie wyrzuci tylko wrzuci...wrzuci do googla a potem wystawi na sprzedaższeroki uśmiech
[#67] Re: A1200NG od AmigaKit

@jaster, post #66

Poprosi o wycenę... zbanowac
[#68] Re: A1200NG od AmigaKit

@jaster, post #66

Moze sie okazac ze nie bedzie juz wtedy chetnych do zakupu tego czegos w nienzanym stanie - dajmy za 30 lat :) gdzie juz nie bedzie prawie nikogo kogo to bedzie interesowac i w teori duzo warte bo rarytas, a w praktyce kupe starych zakurzonych klamotow co zajmuja miejsce i moze muzeum jakies wezmie za darmoszke. Chyba tak samo by teraz bylo z komputerem odra jakby ktos po dziadku znalazl - nawet dzialajca - niby sie wydaje duzo warte ale sadze ze znalezienie chetnego byloby ciezko (no chyba ze dobra cena lub za darmo do muzeum ;) to samo czeka nasze Amigi :)
2
[#69] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #68

A to nie jest takie combo
Raspberry Pi - w formie Amigi, działające na PiMiga,
Keyrah, czy odpowiednik - w formie adaptera klawiatury na USB,
Graseweazle lub DrawBridge - w formie adaptera stacji dyskietek na USB,
Joy DB9 to USB - w formie adaptera joysticków na USB,
Hub USB - w formie "magistrali"...

I te wszystkie projekty osadzone na jednej płycie razem?
1
[#70] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #68

Myślę, ze znalezienie chętnego na Odrę było trudniejsze np. ze względu na gabaryt i porównanie do komputerów domowych jest mocno nietrafione
[#71] Re: A1200NG od AmigaKit

@Jacques, post #70

No ale taki magnetofon szpulowy lub maszyne do szycia singer :) To samo bedzie z Amiga - za grosze i tak tego nikt nie chce :)
[#72] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #71

Tak tak, a bańka cenowa zaraz pęknie
Poza tym jesteś pewien, że nikt nie chce szpulowców?

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2025 14:44:56 przez Jacques
[#73] Re: A1200NG od AmigaKit

@Jacques, post #72

Nie bedzie ani podazy ani popytu bo glowni zainteresowani wymra ;)
2
[#74] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #73

brawo! -
a czas płynie - nieubłaganie...
[#75] Re: A1200NG od AmigaKit

@marggines, post #73

Fani zabytkowej motoryzacji trzymają auta które pochowały już kilka generacji użytkowników Może z komputerami będzie podobnie?
2
[#76] Re: A1200NG od AmigaKit

@misha, post #75

Już dzisiaj trzymają, bo są coś warte, jak nie będą nic warte to albo wyrzucą, albo zostawią z sentymentu, a potem ktoś inny wyrzuci.

Nas już dawno nie będzie, więc co za różnica :)
[#77] Re: A1200NG od AmigaKit

@karolb, post #76

No cóż, na razie jeszcze trzymam dwa zabytkowe autka, ale kto wie Tymczasem moja a1200ng:

Klasykom bym tego nie zrobił Chociaż jak ktoś widział mojego Falcona z tęczową klawiaturą, może mieć wątpliwości. Całość z części kupionych podczas Amiga 40 w zeszłym roku. W planach mam tylko jeszcze wyprowadzić 2 dodatkowe usb z prawej strony i zmienić kartę cpu, jak wyjdzie nowa wersja

Podoba mi się, że mogłem podpiąć prawdziwe fdd, Amibench fajny, ale brakuje trochę pełnej kompatybilności. Przeglądarka www działa jak na Amigę fantastycznie Poza tym demka śmigają jak na bardzo szybkiej 060. To trochę jak te nowe C64
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem