[#32]
Re: Prośba o identyfikację karty od Amigi 1200
@Kenobi_Obi,
post #1
Panowie to nie chodzi o jakieś oszustwo, trollowanie czy żeby komuś skoczył gul. Kupiłem tą Amigę wiele lat temu, i odłożyłem na bok. Teraz mnie naszła ochota żeby się za nią zabrać, mimo że nigdy nie miałem 1200 to sentyment do Amigi po setkach godzin spędzonych przy a600 pozostał.
Nie czepiajcie się słówek że napisałem że karta była podłączona do dysku a nie odwrotnie, bo takim sprzętowcem nie jestem. Dysk jest w zatoce a karta leżała na nim owinięta w folię, pewnie do celów transportowych a łączyl je kabel a raczej taśma.
Nie chcę jej sprzedawać, dla mnie nie ważne czy jest warta 500zl czy 5tyś zł, chcę przywrócić ten komputer do stanu uzywalności i mam nadzieję że znajdę tutaj oparcie jeśli chodzi o sprawy techniczne.
Na razie chciałem sprawdzić czy płyta główna jest sprawna ale brak gniazda na zasilacz, są tylko jakieś kabelki przylutowane do niej ale w miejscu innym jak było gniazdo zasilacza. Nie widzę też wtyczki od zasilacza komputerowego na płycie więc pewnie tymi przewodami było to jakoś zdrutowane.