[#3]
Re: Tuner TV do pieca i Amiga
@Roszak,
post #1
no z tą kartą da się chyba tylko tak, że podłączysz amige przez modulator, bo nawet nie wiem, czy przez composte sie da, napisane tam jest video-out (albo autor się pomylil, to raczej jest wejście), ale nawet jeśli, jaki jest sens tego?, musial byś mieć włączonego kompa, i odpalony jakiś program do TV (np ChrisTV), żeby zobaczyć obraz z Amigi, idealny to to on nie będzie
jak już, to trzeba szukać zewnętrznego tunera, z wyjściem vga, żeby podpiąć monitor vga, ja nad takim rozwiązaniem się aktualnie zastanawiam
scandubler z flicer fixerem to dość kosztowny wydatek, a sama przejściówka rgb->vga pozwala pracować tylko w trybach double, które nie wyglądają za ciekawie, zły screen ratio, "za wąsko", no i z tego co wiem, odpada granie
musze się tylko dowiedzieć szczegółów, o wiem, poproszę kogoś, żeby na Amiparty wziął takie coś, możę się dowiem, z czym to się je : )
btw, też mam bardzo mały pokój, ale są w nim 2 PCty, i jescze chce amigę upchnąć :D, myśle nad jakimś przełącznikiem, zeby amiga i 1 pc korzystaly z 1 monitora
Ostatnia modyfikacja: 23.03.08 21:59