[#1] RetroArch AmigaOS
Obecnie pracuję nad portem retroarch, modułowym systemem emulacji, do Amigaos. Wersja Amigaos 4 jest najdalej opracowana, ale wersja 68K również jest dość daleko (wersja WARPOS jeszcze nie działa, ale zakładam, że nadal ją działam, Focus jest teraz na wersji OS4 i 68K). Wiele systemów działa z prędkością 50-60 FPS na X1000, wkrótce pojawią się dane wydajności w systemach 68K (ale zakładam, że w cięższych systemach potrzebne będzie Pistorm/Wampir - mam nadzieję, że wampir będzie wystarczający). Obecnie pracuję nad portem retroarch, modułowym systemem emulacji, do Amigaos. Wersja Amigaos 4 jest najdalej opracowana, ale wersja 68K również jest dość daleko (wersja WARPOS jeszcze nie działa, ale zakładam, że nadal ją działam, Focus jest teraz na wersji OS4 i 68K). Wiele systemów działa z prędkością 50-60 FPS na X1000, wkrótce pojawią się dane wydajności w systemach 68K (ale zakładam, że w cięższych systemach potrzebne będzie Pistorm/Vampire- mam nadzieję, że Vampire będzie wystarczający).
7
[#2] Re: RetroArch AmigaOS

@MagicSN, post #1

Ooo bardzo potrzebne oprogramowanie ok, racja
2
[#3] Re: RetroArch AmigaOS

@BULI, post #2

Obecnie archiwum zawiera rdzenie dla Supergrafx16, Atari 5200, NES i Atari Jaguar. Również oddzielnie (na os4depot, ale z wersjami 68k również) są rdzenie dla SNES, NeoGeo+Various Arcade i Sega (w tym Megadrive CD i 32x). Podział na dwa archiwa wynika z tego, że ostatnie trzy rdzenie nie pozwalają na otrzymywanie darowizn, inne rzeczy tak (podpowiedź, podpowiedź ^^ Mój paypal to tirionareonwe@gmail.com). Osoby, które przekażą 10-15 EUR, otrzymają wersję beta. Wersja finalna po zakończeniu portowania będzie jednak bezpłatna na os4depot i Aminet. Jak wspomniano, obecnie tylko OS4 i 68k, ale mam nadzieję, że nadal uda mi się uruchomić wersję WOS. Planowane są inne rdzenie - mam rdzeń Playstation w wersji beta i w pewnym momencie chcę zrobić rdzeń Mame (ale nie teraz). Dla OS4 jest nadal Gameboy Core (z jakiegoś powodu nie działał w kompilacji 68k). Jeden z dwóch rdzeni Sega również nie działał w 68k, ale drugi działał (ten, który również zawiera 32x, działał - ale ten nie ma jeszcze dynamicznej rekompilacji dla 32x, więc tylko gry nie-32x działają na nim szybko). Jaguar jest również dość wolny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem