[#31] Re: Jeśli nie Opus, to co?

@Dorian3d, post #28

Norton Commander jest cieniutki jak sik węża przy DOpusie

Przy okazji, dla mnie bardzo pożyteczną funkcją jest "cofanie się wstecz"="katalog nadrzędny" za pomocą lewego przycisku myszy ok, racja
[#32] Re: Jeśli nie Opus, to co?

@BULI, post #31

cofanie się wstecz"="katalog nadrzędny" za pomocą lewego przycisku myszy

A tak, to jest bardzo wygodne.
[#33] Re: Jeśli nie Opus, to co?

@Don_Adan, post #5

Ja tam zawsze wolałem FileMastera od Opusa z dwóch powodów, był lżejszy i miał dłuższą listę katalogów, bo guziczki miał na środku ekranu a nie na dole.
W obu trzeba było sobie poustawiać guziczki do przydatnych opcji. A FM3 był ładniejszy, można było zrobić kolorowe guziczki i to więcej, oraz przypisać do nich klawisze jak ktoś chciał, i przełączać między większą ilością katalogów niż tylko 2, jak w FM2.
Nawet nie wiem czy Opus też to miał, ale często korzystałem z opcji Maski dla szukanych plików, np wkładałem nieznaną mi płytę do przejrzenia i szukałem czy są na niej jpg, po latach już nie pamiętam co sie wciskało by pokazał ile bajtów mają katalogi, to po ustawieniu takiej maski te co nie zawierały jpg miały 0 bajtów, wiec jeśli ich szukałeś to tam nie zaglądałeś, albo można było z taką maską zaznaczyć wszystkie katalogi i skopiować same jpg do jednego miejsca, bez skakania po katalogach na tej płycie.
Super funkcja. :)
1
[#34] Re: Jeśli nie Opus, to co?

@OSH, post #1

Dla mnie osobiście Directory Opus 4.x to mistrzostwo świata na Amigę. Kiedyś był artykuł w C&A nr 4/95: Info Nexus - konkurent dla Opusa, mam go na dysku, ale nigdy się w niego nie zagłębiałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem