@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM,
post #1
Mirq:
No właśnie znalazłem chwilę potem nie tylko te, ale nawet i naszą rodzimą produkcję (staram się wspierać) https://allegro.pl/oferta/interface-midi-serial-do-komputera-amiga-17729990828 tak więc na 100% łyknę, ale już po powrocie z długiego weekendu.
Fajnie, że ludzie nadal produkują takie ustrojstwa, niektórym z nas to "ratuje życie". Albo - "rzyć".
Jazzcat:
Dzieeeeeęki, musiałem sobie powoli na bieżąco przypominać komendy MIDI, sposób obsługi itp.

Ale jednak jest w tym przyjemność, kurczę.
OctaMED ma ograniczenie, które może się nie podobać, ponieważ na Cubase'sie "jedna ścieżka" może mieć np. dowolną ilość naciśniętych klawiszy (akord itp), a tu nie może, więc tracisz 3 kanały na akord (ale można się przyzwyczaić). W sumie jest 16 kanałów.
OctaMED jest mocno podobny jak Protrackera, więc nie jest aż tak źle, a przynajmniej jest do niego bardziej podobny, niż Cubase :) :) :) więc może być dobrym sposobem na przetestowanie MIDI dla trackerowców bez zbytniej 'bariery'.
No i można sobie wprowadzać nuty z klawiatury, więc można podłączyć zwykły moduł brzmieniowy (skrzynkę, nie keyboard) i też zadziała.
PS: No właśnie psy nie potrafią się przyzwyczaić, że siedzę i wydaję dziwne rytmiczne odgłosy, bo nie robiłem tego od 6 lat - i się dziwują. ;-P
Ostatnia aktualizacja: 13.08.2025 13:54:11 przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM