[#31] Re: P96 od iComp

@BULI, post #7

Buli, też jestem ciekaw której wersji Picasso96 używasz z Voodoo i czemu takie różnice korzystając z Warp3D.
Pal go licho, jeśli wydajność spada z 60FPS do 40FPS, ale jeśli już spada z 15FPS do 7FPS na wolniejszych maszynach to wtedy to jest ewidentnie zauważalne.
[#32] Re: P96 od iComp

@michal_zukowski, post #2

Zrobiłem testy prędkości wersji z Aminetu vs wersja od iComp. Po lewej Aminetu, po prawej iComp

Testowane na Amiga 600 z PiStormem. Wyniki nie są jednoznaczne. W jednym teście nowe stery wygrywają, w innym nie. Subiektywnie nie widzę różnicy.
[#33] Re: P96 od iComp

@QkiZ, post #32

Tylko nie jesteś w stanie przeprowadzić testów dla Warp3D, a te właśnie są najbardziej istotne jeśli używa się Voodoo i Mediatora.

Za jakiś czas pewnie dostępne będzie EmuPPC i Warp3D dla PiStorma i wtedy można Twoje testy powtórzyć.
I wtedy byłbym ciekaw czy to co pisze Buli sprawdzi się z PiStormem również.
[#34] Re: P96 od iComp

@Sir_Lucas, post #33

Temat założyłem zastanawiając się czy jest różnica pomiędzy wersjami P96. Sprawdziłem, nie ma.
1
[#35] Re: P96 od iComp

@QkiZ, post #34

Tylko, ze takie testy musisz na Mediatorze zrobic a nie na PiStormie.
Pisalem juz, ze Thor nie lubi Elbox-u.
Edycja.
Ewentualnie na Mediatorze i na jakims innym mostku PCI.
Zeby porownac wyniki.
Tylko kto ma 2 mostki PCI?

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2025 19:11:55 przez Don_Adan
1
[#36] Re: P96 od iComp

@QkiZ, post #34

Kliknąłem w miniaturkę, bo wzrok już nie ten, ale wyskakuje mi jakiś monit.

[#37] Re: P96 od iComp

@Don_Adan, post #35

Ja ma dwa mostki (Mediator i Firebird) tylko zbyt małą wiedzę by takie testy przeprowadzić. Ostatnio siedzę głównie z Zorro, bo z PCI mi nie bardzo idzie. Nie pamiętam jak mi się udało kiedyś połączyć CV64 i Radeona.
[#38] Re: P96 od iComp

@Don_Adan, post #35

A jak się ma nowe P96 w przypadku karty graficznej w Warp`ach ?
[#39] Re: P96 od iComp

@Rafał A-3000, post #37

To pogadaj/popisz z QkiZ, on sie zna.
[#40] Re: P96 od iComp

@lukjan, post #38

Nie wiem, nie mam.
Ale raczej wyniki beda porownywalne, bo to nie Mediator.
[#41] Re: P96 od iComp

@Drakon, post #36

Kliknąłem w miniaturkę, bo wzrok już nie ten, ale wyskakuje mi jakiś monit.

Sprawdź teraz.
To pogadaj/popisz z QkiZ, on sie zna

szeroki uśmiech o mostkach nie wiem nic.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem