[#31] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Minniat, post #28

> Pamięć nie odgrywa tu żadnej roli, mam jej wystarczająco dużo.

A sprawdziłeś czy jest w jednym bloku? Jaki był największy wolny blok? Jeśli CHIP była poszatkowana, to nawet jakbyś miał 2MB CHIP to PPaint mógłby dać ci taki komunikat. Tak więc nie mów, że pamięć nie odgrywa tu roli.
[#32] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Minniat, post #28

Głównym problemem nie jest wcale "Za mało pamięci Chip w Personal Paincie." tylko ogólny sposób rozwiązania tych czy innych trudności. To co pokazałeś wygląda podobnie jak w reklamach medykamentów - "usuwa skutki, nie przyczyny".

[#33] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Korni, post #32

Haha, Korni -> racja -> to było dobre ^_^.

Ostatnio składałem koledze Amigę co znalazł przy śmietniku, robiłem instalkę Workbencha. Przekopiowałem własny OS, proszę o piractwo mnie nie oskarżać, jam dobry pasterz i o stado owiec dbam ;P. On ma gołą Amigę, ja mam dopaloną więc w ruch poszło grzebanie w jego s-s, bo po wczytaniu (oczywiście wykopsać musiałem Fast-ATA i RemApollo, etc.) "mój" Workbench otwarty w 64 kolorach pożerał tyle pamięci Chip, że zostawało 200kb! No to cięcia musiałem porobić wszędzie. Ech.. człowiek już nie pamięta jak to było mieć gołą 020 (EC :P).

Ostatnia modyfikacja: 07.05.08 18:55
[#34] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Minniat, post #1

Uwaga: Zwracam honor tym którzy odradzali reinstalację. Okazuje się, że wcale nie była potrzebna. Problem się powtórzył i odkryłem przyczynę dość szybko: za wszystko był odpowiedzialny program NewMode do promowania ekranów... Musiałem go przekonfigurować i praca z PPaintem jest znów możliwa.

Także rozwiązanie było banalne, ale na początku nie wiedziałem z czym to powiązać. Dzięki za pomoc.

[#35] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Minniat, post #34

Gratuluję odkrycia przyczyny, właśnie tak jak wspominaliśmy, nie istnieje takie pojęcie jak reinstalacja systemu na Amidze "bo coś przestało działać".

Twórczych pomysłów i wypełniania pikselami życzę.

[#36] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@BagoZonde, post #35

@Minniat

hehe :).

@BagoZonde

A1200 bez fastu jest okropna :). Mój klasyk ostatnio nawet nie pokazuje bootscreena, jakiś problem sprzętowy... Jak uda mi się go rozwiązać to robię wielką czystkę na dysku. Wypróbuje amigasys (zaoszczędze na tym kupę czasu :)), jak się spodoba to doinstaluje co trzeba, dostosuje do własnych potrzeb i będzie świetnie :).

[#37] Re: Za mało pamięci Chip w Personal Paincie.

@Korni, post #36

Polecam ClassicWB OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem