kategoria: A1200
[#31] Re: Amiga 1200 problem z dyskietkami

@Hexmage960, post #29

Polecasz Whdload. Ok.
Ale skąd on weźmie oryginalne dyskietki gier, żeby użyć je do instalek whdload https://whdload.de/download.html ?

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2026 09:51:04 przez Norbert
[#32] Re: Amiga 1200 problem z dyskietkami

@Norbert, post #31

Niech sobie ściągnie HDF z pakietu AGS i wydobędzie co trzeba już od razu w WHDLoad
[#33] Re: Amiga 1200 problem z dyskietkami

@Norbert, post #31

Polecasz Whdload. Ok.
Ale skąd on weźmie oryginalne dyskietki gier, żeby użyć je do instalek whdload https://whdload.de/download.html ?

Kolega nie napisał, czy ma na swoich dyskietkach gry oryginalne czy wersje pirackie. Po to są te instalki na tej stronie, by z nich korzystać. Dlatego podałem ten link.

Wersje oryginalne nadal można nabyć. Dyskusja o tym była niejednokrotnie, nie udało się dojść do jasnego konsensusu.

Podam zalety i wady z mojej perspektywy:

Składanki z Internetu:
  • Łatwo dostępne,
  • Dużo gier w jednym miejscu,
  • Trudniejszy transfer na Amigę.

Gry w wersjach oryginalnych:
  • Łatwa instalacja,
  • Legalne,
  • Dołączona instrukcja,
  • Trudniej dostępne, płatne,
  • Nośnik może być zawodny.

Instalacja gier z WHDLoad.de jest o tyle wygodna, że instalki to zaledwie kilkanaście kilobajtów.

@Effe82
Niestety nie znam się na tyle, żeby określić czy Twoja Amiga 1200 jest produkcji firmy Escom czy Commodore.

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2026 10:41:21 przez Hexmage960
[#34] Re: Amiga 1200 problem z dyskietkami

@Hexmage960, post #33

Kolega nie napisał, czy ma na swoich dyskietkach gry oryginalne czy wersje pirackie. Po to są te instalki na tej stronie, by z nich korzystać. Dlatego podałem ten link.

Ty również nie napisałeś że wymagane są oryginały gier.
On zacznie instalować "piraty" i mu to nie zadziała.
Mam 100% pewności że nie ma on oyginalnej gry którą chciałby zainstalować za pomocą instalki whdload.
Odpowiedz gdzie znajdzie pakiet gier whdload już zainstalowanych dostał kilka postów wyżej.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem