kategorie: A1200, Sklepy, Sprzęt
[#31] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #30

Raz coś u nich kupowałem. Całe szczęście płaciłem przez PayPal. Wysłali dopiero jak założyłem spór, także to była ostatnia transakcja. To jest zupełnie przeciwny biegun jeśli chodzi o jakość obsługi klienta np. w porównaniu do takiego amigastore.eu.
3
[#32] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #30

Widzę, że można liczyć na wsparcie i zrozumienie z Twojej strony...
No właśnie na zrozumienie nie można. Od lat ta firma ma "kłopoty z poprawną obsługą zamówień", o czym jest wiele wątków na różnych forach, a mimo to ludzie wciąż tam kupują, jakby to był jedyny amisklep na planecie. Tego właśnie nie mogę zrozumieć. Co do wsparcia, to cóż, mógłbym napisać "witaj w klubie", ale nie wiem czy dokładnie o to chodzi. Co innego jeszcze mógłbym zrobić?...
3
[#33] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #28

Też czekam na swoją A600GS... Jeszcze mam nadzieję.
1
[#34] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Krashan, post #32

Ja już nie zamawiam nic w małych sklepikach. Tylko ebay i płatność paypal.

Jedyne sklepy dla których mam zaufanie to:

-Sordan bo zamawiałem kilkanaście razy i nigdy nie zawiódł. Miałem towar po kilu dniach
- Archi-Tech zamawiałem kilka razy i czasem było opóźnienie tygodnia-dwóch, ale wtedy był jakiś rabat lub coś domawiałem w lepszej cenie.

Kontakt w obu przypadkach na Amigowe standardy idealny, bo odpowiedź w przeciągu 48h roboczych.

0 preorderów
0 sklepów gdzie znajdę coś negatywnego. Piętnowanie tych co się nie wywiązują z umów. Niech zdychają
11
[#35] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Bohun, post #33

Chciałem Wam powiedzieć, że otrzymałem zwrot pieniędzy wczoraj.
Z jednej strony, to dobra wiadomość, ale z drugiej wolałbym sprzęcik.
4
[#36] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #35

Czyżby kolejna firma krzak na scenie retro? Albo cloanto zaczyna szaleć?

Ostatnia aktualizacja: 20.08.2026 16:33:23 przez NaczelnyFA
1
[#37] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #35

Ja do dziś ani pieniędzy ani sprzętu...
2
[#38] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@pong777, post #37

To tak jak u mnie i zero odpowiedzi na wysłane na emaile.

Ostatnia aktualizacja: 20.08.2026 22:11:36 przez Yoshitaka
2
[#39] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@pong777, post #37

Słabo... Współczuję. Mnie oddał eBay...
Powiem Ci, że prawdopodobnie dostaniesz urządzenie od nich, tylko to może trwać nawet do dwóch lat.
Ja już nie miałem cierpliwości, ale może warto poczekać... Radocha ze sprzętu na 102 :)
[#40] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Yoshitaka, post #38

Właśnie to jest frustrujące... Oni nie odpisują... Nie mają czasu, produkują
[#41] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #40

Reklamy wrzucać na grupę na FB za to czas mają...
[#42] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@Commodore128D, post #40

To chyba produkują ręcznie bo porządny wielogłowicowy automat wypluje im kilka takich gotowych płyt na godzinę. :)
1
[#43] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@bfgmatik, post #42

Pewnie mają na magazynie tylko nie wysyłają bo zapewne Cloanto zwąchało trufle. No bo jak A1200NG a system nie 4.x. Sprawdzą źródła oprogramowania za pomocą SI i znajdą, że tu brak patentu na wskaźnik myszki tam brak patentu na rozmiar płyty czy też kształt. Takich niuansów może być setki. Zmęczą, zmęczą i coś dostaną, a towar podrożeje o 30 euro. Cloanto Forever.
1
[#44] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@koczis, post #43

Widzę że nie tylko ja mam odczucie że cloanto to troll amigowy... Troll patentowy... Cloanto forever 3.2 + super frog, Lotus, Cannon fodder i dyna blaster za 40!euro, witamy w raju szeroki uśmiech
3
[#45] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@koczis, post #43

Doprawdy? To w takim razie robią to od bardzo dawna, bo ja na swoją (z preorderu jeszcze) też czekałem długo, i dopiero jak narobiłem im smrodu na grupie Commodore Amiga na FB to nagle udało się w 2 dni wysłać.

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2026 22:10:12 przez alt_

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2026 22:10:27 przez alt_
2
[#46] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@alt_, post #45

Jak widać znajomości są i z pod lady wyszło.
[#47] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@koczis, post #46

Tak, po znajomości czekałem tylko jakiś rok.
[#48] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@pong777, post #37

Amigowcy mnie okradli ....
1
[#49] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@dynx, post #48

Mialem okazje dzis pobawic sie the a1200. Pomijajac sama karuzele ktora jest podobna jak w a500mini to fajnie to sie prezentuje i samo uczucie dzialania klawiatury jest jak w amidze 1200. Odpalilem na tym Axiona z pendrivea usb - jest widziany w workbenchu normalnie jako naped. Nie bede wchodzil w szczegoly techniczne ale moja gra jest wpelni grywalna na tym. Konsolka wyglada obiecujaco.
4
[#50] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@arturB, post #49

a1200ng to nie the a1200... W złym wątku Waść piszesz Gamescon?

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2026 18:09:22 przez -tbn-
4
[#51] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@-tbn-, post #50

W sumie racja zasugerowalem sie blednie
[#52] Re: Zamówienie A1200NG w AmigaKit - czas oczekiwania

@bfgmatik, post #42

Historia ma swój dalszy ciąg… Dowiedziałem się z forum, że francuski sklep AmigaKiT (w rzeczywistości mieści się on w Luksemburgu) posiada na stanie 12 sztuk A 600 GS. Napisałem do nich (sales@amigakit.fr). Odpowiedź przyszła w 10 minut (centrala w Anglii zwykła nie odpowiadać w ogóle). Zaryzykowałem, zapłaciłem przez PayPal (to było w poniedziałek 24.08) i dzisiaj przyszła przesyłka. No szok!
Jest to wersja z 4 GB RAM, niestety bez zestawu Turbo – nie mają ich w chwili obecnej.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem