@MDW, post #28
Posiadacze Amig klasycznych przeżywali to prawie 30 lat temu. Ja po kupnie BlizzardaPPC z BVision3D w 2000 roku
@prz, post #29
Ja sam chętnie włączam sobie do grania coś takiego jak Duke Nukem lub Quake na Amidze, czego prawie na pewno nie zrobiłbym na PC
@MagicSN, post #20
Heretic 2 czy Quake 2 z akceleracją sprzętową 3D wyglądają znacznie lepiej
@oldman, post #32
chcesz powiedzieć ze jakaś gra uruchomiona na jednej platformie nie da ci frajdy a uruchomiona na innej da ci frajde?
(przyjmijmy dla uproszczenia że obie wersje gry wyglądają identycznie)
@prz, post #34
Tak, można tak powiedzieć. A czy Ty używasz Amigi dla masochismu lub z przymusu, że tak Ciebie to dziwi? Bo przecież praktycznie wszystko, szybciej i lepiej i tak jest na PC. Czy może używanie Amigi jednak sprawia Ci przyjemność?
@oldman, post #35
dziwi mnie to , bo dla mnie zawsze liczyły sie gry i programy a nie sprzęt na jakim były odpalone. Dla mnie sprzęt nie ma znaczenia to tylko pudło z taką lub inną elektroniką, z takim lub innym napisem na obudowie. Oczywiscie im lepszy sprzęt tym większe potencjalne możliwosci .
Chce zebys mi wyjasnił dlaczego gra która by cie nudziła na jednej platformie bawiła by cie na drugiej? wyjasnij mi ten absurd. przecież to ta sama gra.
Załóżmy ze przyszedłeś do kogoś pograć w Quake czy Duke-a, widzisz tylko ekran i nic więcej. nie widzisz komputera (komputer stoi przykładowo w kredensie zamknięty na klucz). nie wiesz czy gra jest uruchomiona przykładowo na MAC-u, Amidze, Amstradzie, czy Pececie (załóżmy że gra wygląda identycznie na każdej z tych platform)
i co wtedy? gra sprawia ci frajde czy nie?
@prz, post #36
Wiesz, co? Daruj sobie. Nie czuję obowiązku tłumaczenia się przed Tobą z tego co lubię i dlaczego.
Skoro dla Ciebie, cyt. "sprzęt nie ma znaczenia to tylko pudło z taką lub inną elektroniką", to w zasadzie można się zastanowić co robisz na ppa?
@oldman, post #37
trzeba było tak od razu napisać ze nie chcesz na takie tematy rozmawiać a nie teraz gdy pytanie stało sie niewygodne i wzbudziło twoją agresje
No widzisz i tutaj wychodzi twoje ograniczone myslenie,
@gozmo, post #38
To ja się dołączę i stanę w obronie kolegi prz, który ma prawo do własnego podejścia do amigowania, i nikomu nic do tego. Krytykowanie kogoś za to poprzez wyrażanie swojego zdziwienia, to dziecinada.
@oldman, post #39
pytanie zadane prze ze mnie było sensowne i miało skłonić do refleksji a skłoniło do agresji.
@gozmo, post #38
@gozmo, post #40
Po pierwsze to widzę że wyznajesz samozajebistość i nieomylność.
@oldman, post #32
chcesz powiedzieć ze jakaś gra uruchomiona na jednej platformie nie da ci frajdy a uruchomiona na innej da ci frajde?
@oldman, post #42