kategoria: A500
[#1] Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo
Czesc
Dziś podłączyłem pistirma do mojej amigi 500.
System zawiesza się się na logo jak poniżej:

Kupiłem go z kartą sd gotowym system.
Proszę o pomoc.
[#2] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@pirek22, post #1

Jak nie ma na karcie systemu typu Caffeine OS, to nic nie będzie więcej. Widocznie jest tam tylko Emu68.
[#3] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@yaroh, post #2

Ja dostałem kartę ad 64gbuali wszystko być . Lecz jak podłączam ja do komputera wykrywa ją lecz niemożna na nią wejść. Kupiłem to na retrozen.

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 16:45:28 przez pirek22

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 16:46:46 przez pirek22
[#4] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@pirek22, post #3

pw

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 16:49:37 przez yaroh

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 16:53:26 przez yaroh
[#5] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@yaroh, post #4

Tak. Teraz karta wykryta oto pliki:

[#6] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@pirek22, post #5

No to masz czyste Emu68. Wrzuć sobie Caffeine OS, albo w Boot Menu wybierz start z karty podpiętej port IDE i wtedy wystartujesz np. z Workbench, a Pistorm zadziała, jako rozszrzenie pamęci. Chyba, że nie masz tam nic podpięte, to wtedy trzeba zainstalować obok Emu 68 Caffeine OS.
[#7] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@yaroh, post #6

Caffeine os kopiuje pliki i wklejam ?? Czy instaluje wtedy te pliki z emu co mam zostaną usunięte ??
[#8] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@pirek22, post #7

Caffeine os kopiuje pliki i wklejam ?? Czy instaluje wtedy te pliki z emu co mam zostaną usunięte ??

Ściągasz CaffeineOS w postaci pliku .img i rozpakowujesz na kartę microSD programem Win32DiskImager (wszystko co było na karcie MicroSD zostanie skasowane). Powstanie partcja FAT z Emu 68 i dwie partycje amigowe z systemem i softem.
[#9] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@Kitech, post #8

Po tej operacji muszę coś ustawiać konfigurować? Czy odrazu załaduje caffeine os ?

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 17:18:11 przez pirek22
[#10] Re: Amiga 500 pistorm zawiesza się na logo

@pirek22, post #9

Od razu załaduje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem