No to masz czyste Emu68. Wrzuć sobie Caffeine OS, albo w Boot Menu wybierz start z karty podpiętej port IDE i wtedy wystartujesz np. z Workbench, a Pistorm zadziała, jako rozszrzenie pamęci. Chyba, że nie masz tam nic podpięte, to wtedy trzeba zainstalować obok Emu 68 Caffeine OS.
Caffeine os kopiuje pliki i wklejam ?? Czy instaluje wtedy te pliki z emu co mam zostaną usunięte ??
Ściągasz CaffeineOS w postaci pliku .img i rozpakowujesz na kartę microSD programem Win32DiskImager (wszystko co było na karcie MicroSD zostanie skasowane). Powstanie partcja FAT z Emu 68 i dwie partycje amigowe z systemem i softem.
Caffeine nie wymaga dogrywania czegokolwiek, wystarczy wypalić na karcie pamięci. Mam w A500 i w A1200 i działa od razu po wypaleniu, nic nie trzeba dogrywać.
no niekoniecznie, ja miałem taki sam problem na a1200 i musiałem swój kickstart wgrywać i podmienić w configu, dopiero wtedy zadziałało. Z tego co pamiętam to należy podmienić w tej linijce
#initramfs boot/firmware.bin.gz,roms/caffeine_jingle.rom
zamiast caffeine_jjingle wpisać kick.rom, no i oczywiście wgrać swój kick na kartę i również zmienić jego nazwę na kick.rom.
Ale w tym najnowszym Caffeine - 9317? Ja nic nie musiałem dogrywać i działa. A jak przerzuciłem tę samą kartę micro sd używaną kilka tygodni w A1200 do A500 to też zadziałała, bez dogrywania żadnego Kicka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.