kategorie: A500, A600, Sprzęt
[#31] Re: AGA Pistorm for ESC

@Drakon, post #27

Nikomu w kieszeń nie patrzę ale jak ktoś lubi ładować tysiące złotych w hardware z epoki, kupić kartę graficzną z 3d a tego nie wykorzystuje bo gra albo w super frog albo w dyna blaster to jego sprawa. Pistorm jest bardzo dobrą alternatywą dla mnie bo pozwoli niskim nakładem korzystać z workbench i neta w komfortowych warunkach.

Musisz wiedzieć że tacy ludzie to ludzie z kompleksami, żyją ta amiga jak by od amigi zależało czy on będzie miał wsadzić coś do garnka, ja na takich ludzi nawet nie zwracam uwagi
1
[#32] Re: AGA Pistorm for ESC

@NaczelnyFA, post #30

Użyłem analogii.
C64 i HDMI to też w zasadzie nie po drodze.
Atari i karta graficzna VBXE to też nie po drodze.
...a jednak ludzie robią różne rzeczy, dopalają, lutują, rozszerzają, wkładają jakieś cuda oparte na Raspberry i się bawią.
Bo wszak o zabawę i samo hobby głównie tu chodzi (oraz przekraczanie granic, czym właśnie AGA na Emu68K jest).
[#33] Re: AGA Pistorm for ESC

@Drakon, post #32

Tego nie wiem czy to przekroczenie granicy czy bardziej spotkanie z celnikami, wiem tylko że pistorm dał bardzo dużo możliwości za naprawdę niskie pieniądze. A nie można nazwać czegoś przekroczeniem granicy bo to w tym momencie będzie zwykły emulator jeżeli już idąc dalej takim tokiem myślenia to winuae niczym w tym momencie nie będzie różnił się od pistorma.

Za chwilę ktoś napisze że kamień milowy bo pecet odpala gry aga i ocs
[#34] Re: AGA Pistorm for ESC

@NaczelnyFA, post #30

Ale nie uważasz, że to trochę schizofreniczne?
Niebotyczna szybkość (tysiące razy stock) CPU udawanego za pomocą mikrokomputera RPi w A500 jest OK, ale udawana AGA, czyli chipset wprowadzony przez Commodore do nowszych Amig, już nie?
[#35] Re: AGA Pistorm for ESC

@Jacques, post #34

Nie wiem o co ci chodzi bo nie umiem rozszyfrować tego co piszesz, ale wiem że ja się wyłączam z tej dyskusji bo znów idzie ona kompletnie gdzieś indziej commodore nie m już od ponad 30 lat a ty dalej z nimi chipset produkujesz szkoda mi czasu na przepychanki na forum
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem