kategoria: Programy
[#31] Re: Nowy manager plików

@TomcioPaluszek, post #1

Wygląda to rewelacyjnie! Moim codziennym menedżerem plików jest FIlemaster, ale bardzo brakuje skrótów klawiaturowych znanych z NC/TC. Oprócz standardów na klawiszach funkcyjnych, oczywiście potrzebny jest TAB, a także insert do zaznaczania pojedynczych plików oraz * z bloku numerycznego do zaznaczania całej zawartości katalogu, home/end by skoczyć na początek/koniec oraz PG UP/DN by skakać co ileś plików.
Właściwy feedback dostarczę po testach
[#32] Re: Nowy manager plików

@TomcioPaluszek, post #1

Przydała by się jeszcze obsługa FTP do tego jak w total commander i będzie gitara
[#33] Re: Nowy manager plików

@Jacques, post #31

Na razie system zaimplementowany system jest taki, że LPM się zaznacza po prostu pliki i katalogi, a
PPM czyści zaznaczenie
Jeśli nic nie jest zaznaczone to PPM cofa katalog do góry.
Ten system jest konkretnie pode mnie, bo już od lat 90-tych przyzwyczaiłem się do stylu FM gdzie PPM cofał katalog do góry.
Wadą jest to, że blokuję możliwość użycia górnego menu.
[#34] Re: Nowy manager plików

@TomcioPaluszek, post #33

dokładnie, w każdym file managerze brakuje mi parrent po PPM :) to uwielbiałem w FM
[#35] Re: Nowy manager plików

To jest OK, ale skróty klawiaturowe to clue wygodnego używania... Commanderów Oprócz, a nie zamiast oczywiście.
[#36] Re: Nowy manager plików

@Jacques, post #35

Skróty klawiaturowe oczywiście będą w pełni konfigurowalne. Nic na sztywno.
1
[#37] Re: Nowy manager plików

@TomcioPaluszek, post #1

Myślę, że nie ma. Dwupanelowców jest do wyboru do koloru. Ale ładnie to wygląda i wierzę, że ten projekt to jakaś tam przymiarka do czegoś grubszego :)
2
[#38] Re: Nowy manager plików

@TomcioPaluszek, post #36

Skoro koncert życzeń trwa, a autor nadal tryska entuzjazmem i nie wykazuje objawów irytacji, to jeszcze nieśmiało zasugeruję "narzędzie wielokrotnej zamiany" z TC ;)
1
[#39] Re: Nowy manager plików

@Jazzcat, post #38

Skoro koncert życzeń trwa,

Zaraz chyba przełączę kanał.
[#40] Re: Nowy manager plików

@Bohun, post #23

Niczego mi tak nie brakuje na współczesnych systemach jak dwupanelowca
Jak mi koledzy pokazali Magellana w akcji (kiedy to było, 1997 jakoś), to kupiłem, zainstalowałem i zapomniałem o dwupanelowcach. Potem to jeszcze pogłębił podobny w koncepcji morphosowy Ambient i podobny w koncepcji Thunar z XUbuntu. Nie wyobrażam teraz sobie męczyć się z programem wywodzącym się z trybu tekstowego...
[#41] Re: Nowy manager plików

Wadą jest to, że blokuję możliwość użycia górnego menu.

Istnieje typ wiadomości IDCMP_MENUVERIFY który umożliwia korzystanie z górnego menu i wykorzystanie PPM do własnych celów.

Szczegóły znajdziesz tutaj.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem