> Skoro renowujesz amigę itp to może pomyśl o nowszym ks i
> adapterze CF lub jakimś dysku. Niestety na tym romie to raczej
> nie zadziała, a rozwiązanie które proponuje bardzo kosztowne
> nie jest.
Widzisz może słowo wyjaśnienia
Ja mam w tej chwili kilka amig na stanie (jak nie kilkanaście) z tym, że nie mam ani jednej w domu na stałe podłączonej (wyciągam jak potrzebuję). Jedną 1200 zrobiłem sobie w pracy, gdzie siędzę parę godzin przy serwerze z wizją przez tuner telewizyjny peceta (w okienku borga tv mam workbench :) ) - jak czasem muszę coś zrobić na prawdziwej Ami to tam sobie robię - na codzień używam jednak UAE. Czasem jednak jak to w pracy - trzeba pracować ... (pozatym raz mi chcieli ją wziąć do peca bo kobitka myślała, że to zapasowa klewiatura leży i może sobie podmienić na uszkodzoną ps2 :) ) i jak mam coś na Ami zrobić nie mam w pracy czasu, a w domu trzeba z szafy kompa wyciągać i podpinać pod TV. Nie zawsze się da bo córa rośnie i zawsze zajęcie mi znajdzie :) ... Z kolei nie mam miejsca za bardzo w małym mieszkaniu nawet na A1200 na stałe, ale jest jedna wnęka w biurku, gdzie mam stanowisko z też możliwie najmniejszym PC mini desktop i w tej wnęce idealnie by ta Ami 600 weszła (inne nie wejdą, no może CD32...) tak, aby dało się jeszcze poruszać myszką obok i co najwaśniejsze wsadzić dyskietkę. Niestety, wśród Amig które mam w domu, pod ręką został mi tylko jeden "maluch" i to właśnie taki z kickiem 37.299 (a jestem na siebie wk...ny bo miałem jeszcze niedawno u znajomego 3 sztuki A600 i to z rozszerzeniami do 2MB Chipu w tym jedna z romem 37.300 lub 350 - nie pamiętam i jak się pytał, co zrobić, bo mu w firmie już niepotrzebne to kazałem !zutylizować!

bo sam mam już tych kompów tyle, że po szafach trzeba uciskać....). A teraz doszedłem do wniosku, że przydała by się taka Ami 600 (przede wszystkim uwielbiam ją za wygląd, najchętniej powiesiłbym na ścianie jak obrazek tak mi się podoba :) - i jeszcze do kolekcji zx81 , spectrum 16 lub 48 classic i może jeszcze atari 65/128/800 XE... takie zboczenie ...). Po drugie - ja amigowcem jestem prawie 20 lat, a tu mi w domu rośnie kolejne pokolenie więc chciałbym pokazać w co tata się bawił (lotus, sensible, megalomania...) - jak będzie podpięty egzemplarz na stałe to i może zaciekawi. A po kolejne wykorzystuje nadal Ami zawodowo przy niektórych pracach (mam to szczęście i bronię tych stanowisk przed pecetami jak się tylko da) - i owszem, UAE tu w 90% wystarcza, ale czasem trzeba finalną produkcję zgrać na dyskietkę w FFS i wtedy trzeba właśnie "szafować" po meblach...
Mi wystarczy dokładnie ta A600 którą mam aktualnie "na warsztacie", jeśli by dało się odpalić system powiedzmy z CC0: o pojemności 2-4 MB to spokojnie tam upakuję wszystkie niezbędne mi do pracy aplikacje (system, dopusa, dpainta, deluxe video, brillianca, rend24 i pare innych ... tak tak, nadal tego używam i mam oryginały które onegdaj kupowałem jeszcze za stare zł :) , a na dyskietkę zgram tylko finalny produkt :) Pozatym demka i gierki będę mógł odpalać z dyskietek na monitodze od pc (planuję dokupić scandublera zewnętrznego i zrobić przełącznik na obecny monitor pc-amiga. Ot i cała historia, mam nadzieję , że nie przynudziłem.
Sumując: CC0: worbench rboot... da się :) ???? Bo jak nie to albo zmiana rom i wkładam HD albo szukam całej A600 HD po aukcjach (lub z odpowiednim romem)