[#1] problem z kopiowaniem plików ADF na A500
witam dziś odkryłem że moja A500 ma problem z nagrywaniem plików adf na vdyskietke z mojego komputera.

Inne pliki do stacji mi kopiuje, XCOPY poprawnie formatuje i kopiuje inne dyski co robić? dodam że kiedyś, nie miałem z tym problemów a gdy kopiuje przez Amiga Explorer to mam komunikat Unknown command .

Próbowałem z programem ADF SENDER TERMINAL robiłem tak jak jest opisane w poradniku niestety przy wysyłaniu pliku ADF wyskakuje mi na WB 1.3 error ADF File too short? prosze pomóżcie!!!!!!.

Próbowałem też Amige podpiąć pod laptopa i tam nagrać plik adf ale dalej nie kopiuje do stacji

Co robić?

- zmienić stacje dyskietek w amidze? (mam przerobioną i gotową do wymiany)
- kupić nowy kabel null-modem i spróbować ponownie?
- kupić stacje zewnetrzną do amigi i na niej spróbować coś nagrać?

Czekam na odpowiedź to dla mnie pilne!!!!!!

podpinam PC i Amige przez port COM

Ostatnia modyfikacja: 02.04.2009 14:34:19
[#2] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #1

Amiga mi kopiuje wszystkie pliki do stacji (nawet pecetowe) tylko nie pliki ADF co robic?
[#3] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #2

Z tego co napisałeś, ja niewiele rozumiem. Czy ty kopiujesz pliki ADF, czy też niejako z obrazów ADF próbujesz ponownie zrobić "dyskietki"?

[#4] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@mailman, post #3

no chce po prostu grę (plik ADF) przenieść na dyskietke żebym mógł grac na amidze

Ostatnia modyfikacja: 05.04.2009 10:54:29
[#5] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #4

Czyli z obrazu ADF, chcesz znowu zrobić "dyskietkę". Użyj do tego na Amidze jakiegoś normalnego narzędzia, np. TransADF.

[#6] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #1

z tego co napisałeś wyskoczył Ci błąd error ADF File too short
sprawdź i powiedz ile ma objętości ten plik adf.
[#7] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@QkiZ, post #6

880kb
[#8] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@mailman, post #5

Mam komputer z adapterem USB na COM podpinałem ją do dwóch laptopów które mają wbudowane wyjście COM i jest to samo. Natomiast wysłałem tą amigę do kolegi łącznie z moim kablem do łączenia się z Pecetem i u niego kopiuję pliki ADF do stacji bez problemu co robić?
[#9] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #8

Zmienić peceta lub system lub program antywirusowy.
[#10] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@kmilota, post #9

czyli antyviirusa całkowicie wylaczyc? podczas łączenia się z Amigą explorer?
[#11] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@kmilota, post #9

i zapore systemu wiindows też? ten mój kolega nie ma nic wgrane i włączone i mu kopiuję więc chyba w tym był cały problem dziękuję bardzo :)
[#12] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #11

niestety po wyłączeniu antyvirusa i zapory mam to samo:/ ma ktoś jakiś inny pomysł jescze?
[#13] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #12

ja bym przeinstalowal windowsa

[#14] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #12

Ja mam taki pomysł - olać Windowsy i cieszyć się jakim Linuxem, może byc Ubuntu na przyklad. A tak w ogóle, co do gier i takich tam - nie sięgać po "piraty". których pełmo w necie. Kupować oryginałki (na Allegro po uszy tego).

Z szacunkiem
Des
Ps. Się niektorym wydaje, że to takie wszystko proste jest - bo wystarczy pogmerać w google i już full wypas amigowych programow, jako adf zapisanych. A mało kto ma świadomość, że to lewizna, że kradzione, że nielegalne i trefne. Porządny, Prawdziwy Amigant nie ma takich problemów.
Pps. Zabawa w "amigowanie" wymaga dwóch rzeczy:
1. cierpliwości
2. sporej kasy

Ostatnia modyfikacja: 24.04.2009 00:09:23
[#15] Re: problem z kopiowaniem plików ADF na A500

@VeloN, post #1

mialem identyczny problem, opisany tutaj. Niewiele mogłem znaleźć w sieci, jednak dzięki pomocy forumowiczów udało mi się go rozwiązać. Może komuś się przyda. Winny był wirus.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem