[#31] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #30

Wlasnie pod WB. Jesli gra ma kilka dyskietek, to mozliwe ze ktoras jest dosowa i jest instalka. (nie jest to regula)
[#32] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #25

add44k
addbuffers DF0: -25
addbuffers CF0: -20
addbuffers CF1: -25
addbuffers CF2: -25
CF0:WormsWORMS
endrun HDWORMS

Czegoś tu nie rozumiem, twój dysk to CF0? Masz wpiętą kartę CF w port PCMCIA?

[#33] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@Norbert, post #31

Na pewno nie uda mu się odpalić gry niedosowej zainstalowanej na HD przy 1Mb, przynajmniej ja nie znam takiej, ale dla przykładu podam, że np taki brian the lion po zainstalowaniu nu HD wymaga 1.5MB wolnej pamięci. JST to tak jak WHDLOAD, potrzebuje więcej pamięci niż sama gra wymaga.

[#34] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@rafgc, post #32

Nie, tak nazwałem swój główny dysk czyli kartę CF podpiętą przez IDE - CF. Partycje na nim to CF0, 1 i 2.

Aha, add44k nie działa

Ostatnia modyfikacja: 10.05.2009 19:44:07
[#35] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #28

Settlersów przy 1MB nie opłaca się instalować na dysk, przecież wystarczy uruchomić dysk 3 i się gra i sam pamiętam jeszcze, że formatowałem dyskietkę specjalnie tak, żeby settlersy się ładowały i nie pokazywał się ekran shella przy wczytywaniu, bo wtedy nie można było grać na misje a największa mapa to była o rozmiarze 2.

[#36] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #34

Co masz na myśli, że add44k nie działa, chyba masz zwaloną wersję, po wydaniu tej komendy wszystko powinno się przełączyć na 2 kolory czyli czarny i szary bodajże. Mogę ci wysłać to polecenie z mojej amigi jak nie możesz znaleźć. A jakbyś miał problem z jakąś grą, to pisz na mojego maila.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.2009 19:49:56
[#37] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@rafgc, post #36

Zauważ że nie mam flopa...

U mnie nie działa, są 4 kolory i nic sie nie zmienia

[#38] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #1

bubble bobble :)

tanx
tetrix
tron (the duel)
rick dangerous
twintris
pop eye
pharaoh's curse
zaxxon
bagitman
frantic freddie
battle ships
donkey kong
aztec challenge

turrican z cdtv
super frogg z cd32

[#39] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #37

Przed chwilą sprawdzałem ilość buforów na winuae, flop ma 20 więc odejmij 17 bo więcej się nie da, od dysków odejmuj 27.

Tu masz add44k z mojego dysku, u mnie działa.
http://www.box.net/shared/6xqesa1q32

[#40] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@rafgc, post #39

jak wpisze przykladowo -9999 to i tak odejmie max nie trzeba sprawdzac.

[#41] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #1

Używałem kiedyś na gołej A1200 programu MEMRUN (i pewnie zacznę znowu). Działał w ten sposób, że resetował Amigę i po resecie uruchamiał grę bez ładowania Workbencha (dzięki temu cała pamięć była dostępna). Proste i genialne :D Jeśli jesteś zainteresowany to mogę go podesłać.

[#42] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@Nightmare777, post #41

Też z tego korzystałem na 68030. Działało faktycznie bardzo fajne. Na BPPC 040 już niestety nie działa...

[#43] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@Nightmare777, post #41

To byłoby dobre :D zaraz napiszę na Twój e-mail.

[#44] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #43

Memrun wysłany ok, racja

[#45] Re: Gry na HD bez WHDLoad na A600 (1 MB)

@jaa2, post #43

Ej, a właściwie to co ty tak kombinujesz jak koń pod górkę, nie masz jakiegoś znajomego z lutownicą co by ci zrobił piggybackmod? Karty graficzne z tymi kościami kosztują grosze na allegro.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem