[#31] Re: kilka pytan:-)

@szulu, post #30

ja bym poprosil bardziej lopatologicznie - tzn moze jakis przyklad
fakt jest taki
jak wywalilem te skipy... (ktore sa opisane w instrukcji do 4xeide ze nalezy je wpisac)to pojawily mi sie wszystkie ikonki dyskow, ale tylko dysku na szelce 1. drugi dysk 3.2GB na drugiej szelce sie wcale nie pojawil.
i badz tu madry i pisz wiersz
[#32] Re: kilka pytan:-)

@Kwiatki, post #31

Pojawiły ci się wszystkie ikonki na 1 taśmie bo nie zadziałał driver od 4xide bo był spatchowany przez setpacha (a tak btw. od teraz będę pisał paczuje bo znowu gwiazdki wstawi jak napiszę patch...;) ). W oprogramowaniu fastaty nie ma z tym już problemu. Spróbuj skopiować amiga os rom update do storage a setpatcha wywolywac tylko z parametrem QUIET. Później interesujące cię moduły wyciągniesz ruxxem (czy jakoś tak) i zaczniesz używać remapollo;). Wyedytuj także nsdpatch.cfg lub tez zmien jego nazwę (albo skopiuj do storage). Nie miałem nigdy 4xide ale myślę, że jest podobnie jak z fatą.
[#33] UWAGA - jest rozwiazanie

@szulu, post #32

No i w koncu po wielu bojach , pomocy szanownych urzytkownikow jest rozwiazanie
4xeide musi miec wlaczona opcje resident i tera wszystko dziala

BTW - jaka komenda resetuje w startup-sequence Amige
to znaczy podcxzas wykonywania SS mam dwa resety - i kombinuje jaka komenda to robi
[#34] Re: UWAGA - jest rozwiazanie

@Kwiatki, post #33

Cześć!

Np. remapollo albo blizzkick albo jeszcze coś innego. Może być też błędnie działający jakiś program.

[#35] Re: UWAGA - jest rozwiazanie

@Kwiatki, post #33

Resetowac może: remapollo (lub blizkick), stery do 4xide, setpatch (o ile jest wlaczny rom update). Poczytaj guide do remapollo (o ile używasz, tam jest opisane jak zrobić żeby był 1 reset).
[#36] Re: UWAGA - jest rozwiazanie

@szulu, post #35

Dzieki chopaki
papa mi sie smieje ze dziala
wreszcie koniec z uzywaniem hdtollboxa za kazdym razem jak odpale Ami.

Mam jeszcze jedna dziwna przypadlosc -
mianowicie nie zawsze uda mi sie zalaczyc Ami. tzn po wlaczeniu zasilania (towerElbox) dioda led od zasilania nie swieci sie pelnym blaskiem - znaczy sie Ami sie nie odpali, czasami musze tak popstrykac wl/wyl zeby zaskoczyla.
[#37] Re: UWAGA - jest rozwiazanie

@Kwiatki, post #36

Cześć!

Ja tak miałem z BlizzardemIV 1230 i Mediatorem, tyle, że wieża Infinitiv. Nie rozwiązałem tego problemu. Pożyczyłem Apollo040, potestowałem i z nim nie było takich kłopotów jak z BlizzardemIV.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem