[#31] Re: po co amiga

@prosiak_maurycy, post #19

A jak na emulowanej Amidze uruchomisz np. MovieShopa ?
[#32] Re: po co amiga

@prosiak_maurycy, post #19

A pecet pod emulatorem ma PowerPC? Działał Ci pod emulatorem OS4 czy może nawet MOS?
A dlaczego kupować peceta, skoro można go emulować? Na amidze chociaż (nawet tego MSDosia od biedy).

Nie mogłem się powstrzymać.

[#33] Re: po co amiga

@El Amigos, post #30

Też tak pomyślałem, wilk jednak wydawał charakterystyczne "hahaha" tutaj tego nie ma. Biada - nawet "chrumchrum" brakuje :(

Popieram - do rzeźni z tym
[#34] Re: po co amiga

@Shoonay, post #17

Shoonay nie sądzisz, że trochę jak Bebokus pospolitus rzecze.. haha
[#35] Re: po co amiga

@widelec, post #27

widelec napisał(a):

> (taka co biega, chrumka i robi inne ciekawe rzeczy :P )

I'm terrified :)

[#36] Re: po co amiga

@MinisterQ, post #28

MinisterQ napisał(a):

> To po co w takim razie jakiekolwiek prowokacje na execu? ;)

Że niby ja? Przecież zostałem wytempiony z eXeca :P

[#37] Re: po co amiga

@El Amigos, post #30

El Amigos napisał(a):

> Szary Wilk dostał bana i założył nowe konto?

Arturrowi32 zabrakło numerków :)

[#38] Re: po co amiga

@prosiak_maurycy, post #1

Jaki gościu... Nie mogę. :)

[#39] Re: po co amiga

@GumBoy, post #35

Bez zbędnych skojarzeń poproszę, "Panie-W-Brązowej-Koszulce" ;)

[#40] Re: po co amiga

@AdamZeku, post #34

> Shoonay nie sądzisz, że trochę jak Bebokus pospolitus rzecze..
> haha

OK

Dokładnie takie pierwsze skojarzenie miałem ;)

[#41] Re: po co amiga

Nie powąchasz prawdziwego sprzętu, to się nie dowiesz.

Co prawda radości to to nie sprawia, gdy hardware Ci nawali (swój próbuję doprowadzić do porządku, choć powoli tracę wiarę i nadzieję, bo z nikąd pomocy - a to niestety nie jest grzyb, że mogę ot tak wymienić kartę grafiki itd.) Lecz sam fakt posiadania komputera, użytkowanie go jest czymś niepowtarzalnym. Kiedyś mając PC-ta, to i tak z zazdrością patrzyłem jak niektórzy posiadali wypasione Amigii i pokaźne kolekcje dyskietek, CD z grami. Do tej pory mi to zostało, mimo, iż mam niecałe 20 lat

Tak samo mogę powiedzieć o emulacji Atari (tylko mnie nie bijcie za koksożerny sprzęt :) ) i DOSBox'a. Inaczej jest siedzieć w prawdziwym DOSie i liczyć pamięć konwencjowalną (wymysł B. Gatesa jakbyś nie wiedział) niż iść na łatwiznę i odpalić grę bez limitów. Poza tym emulator nie da mi tego samego błędu koprocesora, jaki miał Pentium 60, nie zagra tak, jak prawdziwy syntezator FM z Sound Blastera i nie posiada też przycisku turbo

Temat już raczej jest wyczerpany, więc załatw sobie Ami 600/1200 i puść sobie parę demek/gier na Winuae oraz to samo prawdziwej Ami - Gwarantuję Ci, że poczujesz różnicę - o ile sprzęt ma dla Ciebie duszę.

Pozdrawiam ;)
[#42] Re: po co amiga

@GumBoy, post #37

>Arturrowi32 zabrakło numerków

Arturrrrrowi numerków nie zbraknie spokojna twoja rozczochrana, proponowałbym jednak na przyszłość nie mierzyć innych swoją miarką ;)

>Że niby ja? Przecież zostałem wytempiony z eXeca

Nie, tylko świetnie podsumowałeś swoich kolegów z portalu PPA, którzy trolują i spamują na Execu, z czego potem masz ubaw na słynnym już kanale ppa.
Boszzz co za hipokryta...

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2009 18:41:32
[#43] Re: po co amiga

@pwe, post #5

pwe napisał(a):

> A to dlatego że amiga ma wszystko w klawiaturze, a emulator ma
> skrzynkę(skreśli przy laptopach) i działa po wingrozą i ma
> setki megaherców.

nie tylko winzdrozą

[#44] Re: po co amiga

@Artur64, post #42

Łomatko toż to ewolucja O_O

z 32 na 64 się rozbudować, niepojęteeee. Ale żaden numerek Ci nie pomoże, przeczytaj post moderatora pod Twoją ostatnią wypowiedzią w rzeźni...
[#45] Re: po co amiga

@Logan, post #44

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, możesz rozwinąć do czego zmierzasz bo szkoda mi czasu na zgadywanie.
PS. Przejrzałem właśnie rzeźnie i nie widzę tam żadnej swojej wypowiedzi, ale pewien temat mnie nawet zainteresował. Dzięki za cynk;)

[#46] Re: po co amiga

@Artur64, post #45

Pozwole sobie więc zacytować Mailmana który jest moderatorem:

Na użytkownika Artur32MK2 został nałożony ban dożywotni. Każda dalsza próba powielania kont przez tego użytkownika będzie skutkować dalszymi blokadami.

Użytkownikowi Artur32 ban mija 31.08.2009 r.

Mój błąd w poprzednim poście gdzie napisałem "pod Twoją ostatnią wypowiedzią".
Mimo to kolejny numerek przy ksywie wieeele Ci nie pomoże i raczej nie uszczęśliwi. Good luck next time

Ostatnia modyfikacja: 11.08.2009 18:03:50
[#47] Re: po co amiga

@Logan, post #46

Nie bardzo rozumiem co masz do mojego nicka, że jest podobny do innego, i co w związku z tym? To nie zbrodnia, Loganem jedynym w internecie też nie jesteś X-man. Zejdź ze mnie bo mi się ciężko robi. Jak nie wiesz do kogo piszesz to przynajmniej sobie nie dopowiadaj.

[#48] Re: po co amiga

@Artur64, post #47

Niby bezstronność jednak ta inteligentna sygnatura coś wskazuje. Czepiam się bo lubię i nie wierzę że Artur32 i Artur64 to inne osoby.
Poczekamy zobaczymy, moderatorzy zweryfikują, wtedy okaże się kto miał rację. Tymczasem ja nie będe tracił więcej czasu i energii na dyskusję z Tobą oraz Twoimi kolejnymi klonami (128, 256, 512 bo domyślam się że i takowe będą)
[#49] Re: po co amiga

@Logan, post #48

Co za gość, najpierw ma coś do nicka, potem do sygnatury, w między czasie pokazuje, że potrafi liczyć do 512, co dalej? Religia? Może jeszcze o czyjejś religii się wypowiesz? Może jeszcze kolor skóry Ci nie będzie pasował?
Gdzie jest administrator? Przecież Logan trolluje i próbuje wszcząć jakąś wojnę przez te zaczepki? Żadnej reakcji ze strony adminów?

[#50] Re: po co amiga

Emulator obsługuje jedynie stare wersje systemu. Nie uruchomisz na pececie Amiga OS 4.1, choćbyś zjadł 1000 kotletów i nie wiem jak sić wyteżał.

Równie dobrze moge spytać: "Po co pecet, skoro na Amidze moge emulować MS-DOSa i Windows 3.11?".

A dlaczego Amiga, a nie pecet? Bo według mnie Amiga jest lepsza, a AmigaOS jest najlepszym znanym mi systemem. Nic mnie nie obchodzi, że inni uważają inaczej.

A dlaczego Amiga klasyczna? Bo to hobby. Spytaj motocyklistów dlaczego nie wolą jeździć samochodami, które są bezpieczniejsze i na łeb w nich nie pada.

Ostatnia modyfikacja: 13.08.2009 18:55:54
[#51] Re: po co amiga

Przychodzi mi na myśl słowo: Klimat, nie ma to jak obcowanie z prawdziwym sprzętem komputerowym (emulator jest niestety tylko obrazem na ekranie). Druga myśl: Wygoda - praca na komputerze, który jest emulowany nie należy do najwygodniejszych. Trzecia myśl: Integracja, zabawa z kolegami na prawdziwym komputerze to naprawdę frajda. Kolejne słowo: Szybkość działania - żaden emulator nie zapewni szybkości działania oryginalnego sprzętu.

Na rzecz emulatora też jest wiele argumentów, np. Niezawodność - emulator o ile jest dobrze napisany, to się nie zawiesi. Łatwość dostępu - do peceta ma się dostęp praktycznie wszędzie, do Amigi praktycznie tylko w zaciszu domowym. Ja osobiście nie przepadam za emulatorami, ale np. w Robbo gram na emulatorze Atari z miłą chęcią, choć wolę przepisywać taki program na lepsze maszyny.

[#52] Re: po co amiga

@Minniat, post #51

Szybkość działania - żaden emulator nie zapewni szybkości działania oryginalnego sprzętu

Ja bym się nie założył... A1200 zaemulować z oryginalną prędkością potrafi nawet przeciętny pecet.

[#53] Re: po co amiga

@Grzegorz Kraszewski, post #52

Być może, ale programowa emulacja Amigi (przede wszystkim Coppera) jest czymś czego nie pociągnie nawet bardzo dobry procesor, ażeby uzyskać w pełni zadowalający efekt. Ja spoglądam na emulację tak, że jest ona bardzo dobrą rzeczą w świecie informatyki, ponieważ daje dostęp do innych komputerów, gdy z jakichś przyczyn, nie możemy z nich korzystać, ale nie eliminuje potrzeby korzystania z prawdziwego sprzętu. Amiga jest przykładem komputera (nie-peceta), który można bardzo rozbudowywać, a emulacja obejmuje najczęściej tylko "klasyka". Fani tradycyjnych bitmapowych gier z których słynęła niegdyś Amiga np. grupy Team 17 będą bardzo zadowoleni z działania emulatora, ale do bardziej zaawansowanych zastosowań polecam oryginalny komputer.

[#54] Re: po co amiga

Ale wyjątki od tej reguły zdarzają się. Proponuję sprawdzić crackerskie intro z gry vroom. WinUAE ma wyrąźnie problem (być może chodzi o emulowany copper). Nieco niedoceniany WinFellow radzi sobie z nim (intrem) lepiej. Tak czy owak, czasami zdarzają się niemiłe niespodzianki jak chodzi o emulację.
A jeśli chodzi o testowanie pisanego softu, to na pewno nie można z w/w przyczyn polegać na emulacji.
[#55] Re: po co amiga

Grzegorz Kraszewski napisał(a):

> Ja bym się nie założył... A1200 zaemulować z oryginalną
> prędkością potrafi nawet przeciętny pecet.
>
>

spróbuj obejrzeć wymagające demo, które na a1200 chodzi bez problemu a na emulatorze się tnie.

[#56] Re: po co amiga

@Minniat, post #53

Panom "specjalistom" od WinUAE polecam poczytać trochę dokumentacji do tego emulatora i porządnie go ustawić, zamiast wypisywać bzdury o tym, że "się tnie"... Jakoś u mnie się nie tnie - co więcej mocy emulatorowi wystarcza nie tylko na odtworzenie wspomnianego przez C2H5OH "crackerskie intro z gry vroom" i innych wymienionych w tym wątku ale jeszcze na to, by zgrać je do avi (720x576, XviD, mp3, 50fps progressive) i to wszystko na jednym rdzeniu, bo UAE nie potrafi wykorzystać więcej.

[#57] Re: po co amiga

@QkiZ, post #55

spróbuj obejrzeć wymagające demo, które na a1200 chodzi bez problemu a na emulatorze się tnie.

Musisz mieć jakiegoś naprawdę słabego peceta, że Ci się coś "tnie". Ja osobiście jeszcze nie znalazłem takiej produkcji, która na 060 by chodziła płynniej niż na Core2 Duo 2.4GHz...

[#58] Re: po co amiga

@C2H5OH, post #54

C2H5OH napisał(a):

> Proponuję sprawdzić
> crackerskie intro z gry vroom. WinUAE ma wyrąźnie problem

Więc mamy odpowiedź na pytanie "Po co Amiga?".

Po to, żeby obejrzeć crackerskie intro z gry Vroom :)

[#59] Re: po co amiga

@GumBoy, post #58

a co to jest amiga jakis nowy prosze czy co ;) ?. a moze to PupCia
[#60] Re: po co amiga

@SzaryWilk, post #59

Amiga jest najlepsza koniec tematu

Z emulatorami to jest tak jak z dmuchanymi lalkami
Zastąpią ci normalną kobietę ?? :)))))))

Prawie to samo lol

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2009 18:31:55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem