[#31] Re: Interfejs APPE

@rafgc, post #30

Tak właśnie zaproponowałem i do tego będę dążył.
[#32] Re: Interfejs APPE

@Bagheera, post #29

Przy cenie niższej niż 80 wezmę 2, w innym przypadku 1. Oczywiście najlepiej byłoby, żeby interface był we wtyczce. I fajnie by było jak to jest z padami od ps2, czy też działają czy nie. :)
[#33] Re: Interfejs APPE

@Mir3k, post #32

Pierwotnie był to pad z interfejsem zabudowanym w przerobionej wtyczce, no i znaczą część kosztów szła by na samego pada. Na szczęście na allegro za 10 pln są przedłużacze/adaptery usb do padów, które zaproponowałem wykorzystać, to obniży koszty wykonania i będzie bardziej funkcjonalne.

Posiadam oryginalne pady od psx i z nimi przetestuję urządzenie. Jak będę znał dalsze szczegóły, podzielę się nimi.

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2012 09:58:21 przez Bagheera
[#34] Re: Interfejs APPE

@Mir3k, post #32

Znam dalsze szczegóły. Urządzenie będzie na kablu, będzie więc można podłączać dowolny pad od playstation. Wstępnie Pan zaproponował koszt 85 pln przy 5 sztukach, 70 pln przy 10. Czas realizacji hurtowego zamówienia wynosił by około 2 tygodni. Może uda mi się wynegocjować lepsze warunki, w zależności od ilości zamówionych adapterów.

Zakupię jeden interfejs dla siebie na początek i przetestuję go z amigą 1200 i oryginalnym padem od PSX.
Jeśli wszytko będzie ok i będę znał ostateczną ofertę, założę odpowiedni wątek na forum, gdzie będę zbierał grupowe zamówienie.

Kwestię formy płatności uzgodnimy później.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2012 19:32:33 przez Bagheera
[#35] Re: Interfejs APPE

@Bagheera, post #34

Otrzymałem dziś pierwszy egzemplarz urządzenia. Do końca tygodnia postaram się przetestować go i opublikować wyniki. Jeśli wszystko będzie ok, możemy organizować zamówienie hurtowe.
[#36] Re: Interfejs APPE

@rafgc, post #30

Odnośnie padów firmy MATT to sprawa ma się tak że L to określenie Lux lepszej wersji czyli opakowanie, zwykle dłuższy przewód 2m wersje P mają 1m a to już trochę za mało ( zawsze można zastosować przedłużacz) mają sygnalizację diodową trybu autofire zazwyczaj maja również nakładkę kulistą. P - zapewne popular to proste wersje bez opakowania z krótszym przewodem - 1m , bez sygnalizacji i funkcji autofire. Osobiście najbardziej podoba mi się pad B103L tani i ma co trzeba no może poza autofire. Wariant z padem od Segi Megadrive do CD32 jest bardzo rozsądny tamte pady są bardzo tanie jak kupie jakiś do przetestowania to dam znać jak funkcjonują.
[#37] Re: Interfejs APPE

@miro_78, post #36

nakładki (te nie kuliste) kosztują 2 zł w MATTcie. Także spokojnie mozna kupować B102 P
[#38] Re: Interfejs APPE

@Mir3k, post #37

Ale nie potrafią emulować myszy :) Postaram się to jutro zweryfikować.
[#39] Re: Interfejs APPE

@Bagheera, post #38

no na pewno nie potrafią :)

Jak tam ten adapter? :)

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2012 22:15:18 przez Mir3k
[#40] Re: Interfejs APPE

@Bagheera, post #29

Piszę się na to. 1 szt. proszę.
[#41] Re: Interfejs APPE

@Mir3k, post #39

Mam problemy z Amigą, jak się uda, to jeszcze dziś to sprawdzę.

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2012 17:05:43 przez Bagheera

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2012 17:05:58 przez Bagheera
[#42] Re: Interfejs APPE

@Bagheera, post #41

Pierwszy raport z testów:
1. Urządzenie działa. Podłączony PAd działa. Sprawdziłem na kilku grach whd. Mysz również jest emulowana. Tu jest jednak niestety pewien niuans, gdyż trzeba przełożyć wtyczkę w port myszy..
Jutro postaram się przetestować wszystkie zdeklarowane funkcje interfejsu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem