@rafgc,
post #16
rafgc napisał(a):
> No jak coś ciekawego wykombinujesz, to możemy się wymienić,
> dlaczego chcesz wymienić się na A1200 z HD, przecież można
> dostać do tego 8mb ramu w granicach 150-180zł. Kolejki fajna
> sprawa ale nie na moją kieszeń :)
Ja mam akurat dwie A1200 - jedną z Apollo 1240, którą uważam za "główną" Amigę (HD i system jeszcze z mojej starej A4000/060) i drugą już gołą z wsadzonym HD bodaj 800MB, ale mogę wsadzić więcej. Niestety obie Amigi wyjmuję , gdy jest taka potrzeba (nie za bardzo jest gdzie je postawić, a A600 zmieści mi się na takiej wysuwanej szufladzie "krajalnicy" we wnęce biurka obok PC (atari też tam stanie), dlatego chcę ją możliwie rozbudować (turbo raczej odpada ze względu na wiadome ceny i kiepską dostępność). Dlatego ram na procek plus dodatkowy chip i może jeszcze 4MB na pcimci było by w sam raz . Ja tę Ami z HD moę wymienić, jest w całkiem niezłym stanie, choć nieco przyżółkła (pewnie do wyszorowania - A600 rozkręciłem i zrobiłem jej kąpiel w Ludwigu ze znakomitym efektem). Ma niestety niemiecką klawiaturę i symienioną na pecetową stację dysków - chodzi, ale nie umiałem zrobic aby "klikała" a więc po zmianie dyskietku drgiej nie widzi , trzeba tam coś przelutować jakąś zworkę... Ale generalnie działa, przy czym mam jeden zasilacz i mysz, więc mogę wymienić tylko jednostkę centralną plus ewentualnie większy HD (ten wsadziłem, bo jest to chuda wersja 3,5'), mam do niej jeszcze 0,5 MB na pcmcia (mam dwa)