[#22]
Re: AMIGA ON X1000 JUZ WIOSNA 2010 :)
@Ender,
post #21
Może się źle wysłowiłem. Ja zatrzymałem się własnie na klasyku 3.9 ( tak naprawdę 3.1). Chdziło mi o to , że w tej chwili to jest bardziej wyciąganie pieniędzy, bo ludzi się jeszcze parę tysięcy znajdzie co kupią "coś" za dużą kasę x te parę tys ludzi, dlatego są tacy co to produkują. I potem na tym chodzi to na tym tamto, tu prawa tego zabraniaja itd. Oczywiście chciałbym by Workbench był dalej rozwijany i pojawiały się jego wersje 4.x 5.... I dlatego wspomniałem o przeportowaniu tego co najtańsze. Sprzęt jest tyle wart ile to co na nim można zrobić (chyba , że ma stać w muzeum, - ja np. tak mam z kolejkami , które od samego patrzenia na modeliki dają mi satysfakcję - Amiga zreszta też). Ja poprostu nie czuję "blusa" na płycie nazwanej amiga. Nawet PC mam leciwy, bardzo wysłużony z della mini desktop ten sam od lat bo to był produkt z dysza z fabryki a nie składak i jakoś inacze się na tym pracuje i mimo że ma 8 lat go modernizuję choć do dzisiejszego sprzętu za 1000zł nie przystaje mimo to odpowiednio konfigurowany, zadbany starcza do obróbki nawet materiałów HD. Za bardzo w dzisiejszych czasach zostaliśmy zaatakowani konsumencją wymienną (2 lata i wyrzucamy stare bo nowe jest trendy). tago mi brakuje. Chciałbym wydać (no wiem mały nakład więc sporo) powiedzmy 3000 na amigę , ale niech to będzie amiga którą kupuję na 5-8 lat że będzie zapas w możliwościach i pojawi się jakiś soft szybciej niż kolejna wersja płyty na której znowu uruchomi się os w wersji x a y już nie ... Nie wiem czy jasno się wypisałem... Chce nowej amigi z jednym sysytemem a nie wojna o mały rynek, niech to będzie klasyczny system WB w nowej wersji na którym uruchomią się stare aplikacje, niech portują przynajmniej sztandarowe pakiety z open source, niech coś się dzieje, bo tak mamy raczej komp za parę tyś na którym na dobra sprawę ani netu w aktualnym standardzie ne pooglądasz (youtubem flash - a nad tym trzeba nadązac), ani grafiki nie porobisz - który pakiet czyta pliki corela lub gimpa, photoshopa chośby z wersji dwie w tył. Łojej...