@Mordimer,
post #34
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i sugestie. W miarę możliwości (wolnego czasu) będę testował różne rozwiązania.
@Don_Adan
Załadowałem za pomocą LoadModule filesystem i filesystem.resource z OS3.9 ale bez efektu. W HDInstTools mam dostępne tylko DosType od DOS\0 do DOS\5. Zgodnie z tym co napisał Mordimer odpuściłem sobie próby załadowania najnowszego scsi.device zamiast tego z 4xEIDE, skoro u innych działa to u mnie też powinno.
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
Nowszy kick to znaczy 3.1 czy 3.1 z updateami np. z 3.9BB2?
Wrzuciłem najnowszy Setpach z Aminetu ale bez efektu, czy Setpatch z 3.9 będzie działał z 3.0?
Co to jest NSD, czy to jet tylko dla 3.5/3.9 czy na starszych też zadziała?
Ile przeznaczyć na partycję systemową przy założeniu, że może kiedyś wyląduje na niej OS3.9?
Ile przeznaczyć na partycję do emulacji maca?
Do SFS podchodzę sceptycznie bo kojarzy mi się ten system tylko z problemami z gubieniem partycji i danych. Próbowałem go zainstalować wczoraj ale bez rezultatu, po dodaniu w HDInstTools (podobnie w HDToolBox) SFS do dysku i partycji zniknęła mi ona z systemu.
Przetestowałem też wczoraj program Format64 ale efekt końcowy był taki, że partycja zrobiła się NDOS.
@Mordimer
Instrukcji niestety nie posiadam.
Z twojej stopki wnioskuję, że masz OS3.9. Ja mam OS3.0 z patchami i może tu jest pies pogrzebany?
U mnie na pierwszej taśmie jest tylko dysk 10 GB, a na drugiej CF 1 GB i CD-ROM.
Może i masz rację, że mam coś namieszane w systemie. Mój system ma już naście lat (może jest już nawet pełnoletni) i przez cały ten okres nie był czyszczony ze zbędnych rzeczy, a cały czas było coś dokładane lub podmieniane na nowsze wersje.
@Mir3k
Opusa nie mam żadnego zainstalowanego ale jak będę miał więcej czasu to spróbuję zarzucić tę partycję dużą ilością danych ( 4 GB). No chyba, że się wcześniej poddam i zamiast 2 zrobię 3 partycje.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Pozdrawiam