Piotr Myszkowski
autor wątku
@Jacek Rzeuski,
post #7
Chlopy co wy wyprawiacie !! mialem takie same klopoty , meczylem sie chyba ze 2 miechy codziennie po 4 lub wiecej godzin a w niedziele od 10 rano jak wstalem az do puzna w nocy . Kombinacji jest cala masa a trzeba zaczac od tego czy zamraza ci system tylko podczas uruchamiania gier i programow na PPC czy ogulowo przy uruchamianiu kompa . W zaleznosci co uruchamiasz Programy i gry pod PPC 1) sprawdz wersje WarpOSa i Warpa3D i RTG -chodzi mi o cala instalacje kompletna poprubuj zmieniac biblioteki w zaleznosci jaka masz karte , tam beda katalogi DeweloperBoardsPPC i blizardPPC lub cos takiego jezeli masz karte z fazy 5 to skopiuj biblioteke z DewelBoardPPC a jezeli z DCE to z drugiego katalogu . 2) sprubuj wyzucic biblioteke ppc.library z katalogu LIBS: moze kolidowac z biblioteka w pamieci procesora PPC mozesz sprawdzic wersje biblioteki ppc.library najpierw , potem wyjmij ja z katalogu LIBS: zresetuj lub Wylacz komputer na chwile i wlacz ponownie W kazdym z tych prub zobacz co sie dzieje 3) spruboj zrobic nowa FLASZKE PPC jak wiesz jak zrobic oczywiscie , jak niewiesz to lepiej nierub . 4) Tak jak chlopaki pisali masz za malo napiecia, chociaz ja mam Tawerke E/BXa zasilacz 250 W mediatora , voodoo , sb128, PPC 240/40/24 jedna z pierwszych , ktora pozera wkorwe produ i jeszcze na dodatek stary dosyc pradozerny twardziel 440 MB i jakos moj komp dziala 5) sprawdz setpatch , zmieniaj narazie kolejne wersje setpatcha pozniej pobaw sie z atrybutami czyli ze zmiennymi np: SKIPROMUPDATE czy tam innymi , ja sie nimi nie bawilem 6) sprawdz wersje asyncio.library poszukaj wersji najnowszej na PPC i skopiuj do LIBS: -mialem stara na 68k i tez mialem rozne klopoty z uruchomieniem gier i programow z PPC a tak od siebie to zainstaluj sobie caly system od nowa 3.5 lub 3.9 z WarpOS bez instalowania PowerPUPa , system bedzie ci chodzil tylko na Wosie ja mam zasilanie podpiete tylko pod mediatora wiatraki i inne peryferia sa zasilane z zasilacza to co ty masz teraz to moze byc spowodowane balaganem w systemie !! UWAZAJ!! jak ja sie bawilem mialem chyba ze 20 razy walidacje , wiec ostroznie pamietaj co zrobiles wczesniej zebys mogl cofnac spowrotem . jak nie bedziesz mogl sobie poradzic z walidacja to wyjmij katre turbo PPC ze slotu i wystartuj system np: 3.0 lub 3.1 z dyskietki i postaraj sie zrobic pare zmian na HDeku na partycji systemowej np: skopiuj jakis plik do drugiego katalogu , napisz cos w EDzie i zapisz , lub w Emac , chodzi oto zeby FastFileSystem zapisal nowa strukture , powinno pomuc , ja tez to przechodzilem Ja wyciagalem karte wielokrotnie dlatego przydalo by sie abys sobie zrobil dyskietke startujaca z jakims edytorem np: CED z pradem zabaw sie na samym koncu ja man uzadzenie zwane miernikiem pradu i bez niego nie radze podchodzic , chyba ze znasz napiecia narazie CZESC !