[#61] Re: A500 i HDD

@Dark_luke, post #59

3.07 napisałem do autora w sprawie udostępnienia plików CAD i zezwolenie wykonania. Czekam na odpowiedź. Mamy sezon urlopowo wakacyjny, więc proszę o wyrozumiałość. Jak dostanę odpowiedź dam znać co dalej.
[#62] Re: A500 i HDD

@zyga64, post #61

Czekamy niecierpliwie. :D
[#63] Re: A500 i HDD

@zyga64, post #6

Witajcie. Zrobiłem układ według tej instrukcji:

http://www.students.tut.fi/~leinone3/ide/a500ide.html

Jedyne co mi pozostało to zająć się sterownikiem no i właśnie nie mam pojęcia co robić. Mógłby ktoś mi z tym pomóc? :D
[#64] Re: A500 i HDD

@Hackmaster, post #63

Sam się przymierzałem do budowy tego interfejsiku... zabrakło mi czasu...

... niech mnie ktos poprawi jeżeli się mylę...
Wydaje mi się że wystarczy skopiować ide.device do katalogu devs np. dyskietki z Workbenchem.

Daj znać jak poszło.

Gdyby jednak była potrzeba zmienić adres bazowy z $F20000 na to przetłumaczę to co w instrukcji:

1. rozpakuj archiwum http://www.students.tut.fi/~leinone3/ide/a500idesoftv161.lha
2. w CLI przejdź do katalogu ...devicea500
3. zmień adres w pliku IDE_BASE_ADDRESS.i
4. wpisz "execute maked"
5. wrzuć nowy ide.device do SYS:devs/

[#65] Re: A500 i HDD

@mallorn, post #64

Włączyłem układ do Amigi i co się okazuje? Zielony ekran, a lampka power miga... Wiem, że coś technicznie nawaliło i mam jedno pytanie: wykorzystałem zamiast układu 74ALS00 układ 7400, może to jest powodem? Ze schematu i opisu wydaje się, że to są zamienniki, a może jednak nie?
[#66] Re: A500 i HDD

@Hackmaster, post #65

Pod względem czynności którą wykonują są to te same układy, ale różnica jest m.in. w czasie propagacji (opóźnienie). Chociaż nie wiem czy akurat to tutaj byłoby powodem.
[#67] Re: A500 i HDD

@zyga64, post #61

Sezon urlopowy się chyli ku końcowi... Odkopię trochę temat - może jakimś cudem się coś ruszyło w sprawie HxC... ?

Ostatnia modyfikacja: 27.08.2011 22:23:18
[#68] Re: A500 i HDD

@mallorn, post #67

Mam pytanie do całego tego przedsięwzięcia czy będzie ten kontroler wpinany na płyte główną bo jeśli tak to powinno działąć też z A2000??

[#69] Re: A500 i HDD

@zyga64, post #50

Ja też się piszę na 1 szt. tego kontrolera

[#70] Re: A500 i HDD

@zyga64, post #61

Trochę już minęło czasu to odkopię.
[#71] Re: A500 i HDD

@Dark_luke, post #70

Przyłączam się do kolegi wyżej ;)

[#72] Re: A500 i HDD

@jaa2, post #71

Ja też się chętnie zaopiekuje sztuką

[#73] Re: A500 i HDD

@damianx, post #72

Ile kosztowałby jedna sztuka? :)

[#74] Re: A500 i HDD

@inco, post #73

Też się podpinam pod pytanie o realizację i cenę. Moja A500 ma przyzwoity procesor i przyzwoitą porcję pamięci, ale przed chwilą mi powiedziała, że bardzo, ale to bardzo pragnie niesamowicie twardego dysku ;)

Z szacunkiem
Des

[#75] Re: A500 i HDD

@Des, post #74

Żadnego zwrotu w tej sprawie?
[#76] Re: A500 i HDD

@inco, post #75

Umarł w butach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem