[#79]
Re: 4xIDE płytka do samodzielnego montażu
@Tomski,
post #78
Hmm. To z placu boju wyszło mi coś takiego. Magazyn Amiga i Szwagier to
solidne firmy:D.
ADAPTER 4xIDE DZIAŁA 
Ten dysk Twardy co podpinałem jakoś nie chciał być widoczny w Amidze. Nie wiem dlaczego. Zasilacz mam jakiś PC-etyczny mocy mu nie brakuje. Zamiast niego podpiąłem CD-RW jako 3 urządzenie i zostało znalezione tak przez FindDevice z IDEFIX97(jako unit 2) jak i przez HDToolBox z WB3.9(przy atapi.device w obu przypadkach). U mnie napędy CD chodzą na atapi.device a dyski na scsi.device. Po stworzeniu mount listy CD1 i zamount'owaniu tego napędu w Amidze wrzuciłem mu w napęd WindowsXP, a co. W CD0 też wrzuciłem w tym samym czasie inną instalkę Windowsa XP. Oba napędy wyskoczyły na blacie WB. Czyli reasumując przejściówka działa:D co należało dowieść;).
Jutro(to już dzisiaj) szwagrowi daję znać aby zabierał się za lutowanie. Jutro wieczorną porą(to cały czas jest już dzisiaj) zabierę się za rozesłanie informacji o numerze konta i dla przypomnienia ilość sztuk kontrolera, info o kasie. Nie obiecuję, że szwagrowi uda się je polutować do końca tygodnia i mi je podrzucić. Więcej informacji o wysyłce napisze jak będę coś wiedział więcej.
A samo uruchomienie IDEFix97, jest banalne;), hehehe - metoda prób i błędów. Instalujemy ten pakiet i w S-S dopisujemy zaraz za:
C:SetPatch
C:LoadIDE
i to wszystko. Aaa jeszcze IDEfixPrefs ustawiamy na:
System Parameters - mam PAL pozstale opcje w tym miejscu nie zaznaczone
Controller Parameters - Connector Type wybrane mam A600/A1200/A500
4Drive Adapter na EB Standard
Boot Delay 3
zaznaczona opcja ATAPI enable
Unit parameters
Unit 0(u mnie to jest HDD)
Atapi Speed Default
Unit Type Auto Detect
Unit Mount Auto Mount
Zaznaczona opcja Wait Drive Ready
Unit 1(u mnie to jest CD-ROM)
Atapi Speed Default
Unit Type ATAPI Unit
Unit Mount CD Mount
Odznaczona opcja Wait Drive Ready
Unit 2(u mnie to jest CD-RW) i
Unit 3(tutaj nic nie podpinałem jeszcze)
są ustawione tak samo
Atapi Speed Default
Unit Type Auto Detect
Unit Mount Auto Mount
Zaznaczona opcja Wait Drive Ready
Jakby ktoś wiedział czy można coś poprawić w tym konfigu z opcjami aby poprawić osiągi/bezawaryjność to chętnie poczytam:D.
Ostatnia modyfikacja: 03.08.2011 00:32:56