[#98]
Re: 4xIDE płytka do samodzielnego montażu
@Benedykt Dziubałtowski,
post #97
@raqc
Może pochwaliłbyś się zdjęciem? usmiech W jakim programie robiłeś PCB?
Śmiem domniemywać, że w P-CADzie jakimś. To szwagier rzeźbił ja się nie znam na elektronice. Zobacz zrzuty ekranów samej płytki w pierwszych postach tego wątku.
@Benedykt Dziubałtowski
Hmm co mogę napisać na to co opisałeś? Naprawdę nie wiem. Ten egzemplarz co dostałeś to na nim testowałem czy wszystko działa. Mnie też na początku nie chciało trybić z dyskiem twardym. W końcu jak podłączyłem CD-RW jako trzeci napęd na drugim kanale - ustawiony na master - zatrybiło. Czytałeś chyba mój 79 post(w tym wątku) jak ustawiłem? Pin pierwszy, jak patrzysz na płytkę znajduje się na wszystkich złączach u góry(jak dobrze pamiętam).
Co do działania samej płytki bazowałem na tym co Benedykt przypomniał/znalazł na sieci - skan Magazynu Amiga. Szwagier, że to jego chleb powszedni, zrobił wg tego schematu projekt płytki, która u mnie działała. Amiga 1200 odpaliła się z HDD, CD-ROM na tasiemce z HDD czytał płytkę CD jak i napęd znajdujący się na drugim kanale wyskoczył na blacie i jego zawartość. Dalej się już nie bawiłem. Skoro zostało wykryte i działało to mi wystarczyło na stwierdzenie, że działa. Pierwszy egzemplarz jaki miałem zrobiony wysłałem od razu do Benedykta(pierwszy wpłacił pieniądze).
Pozostałe mam nadzieję, szwagier zrobi do soboty i po niedzieli bym wysłał.
Jak ktoś się rozmyślił to proszę pisać. Nie wiem co było celem postu Benedytka? Wyładować złość? Czy też, że sama przejściówka jest do bani? Ale nauczyło mnie to czegoś ...
@Sand
Wysłałem e-mail z danymi.
Ostatnia modyfikacja: 08.08.2011 22:22:24