[#31] Re: Przenoszenie danych na amige (nie mam Workbench'a)

@glon, post #29

stacje dyskow sa leciwe ..za pierwszym razem moze nie zaskoczyla dyskietka (musi byc charakterystyczny dzwiek po wlozeniu nosnila do stacji) ..
sproboj zaladowac Workbencha i ponownie wsadzic nosnik

[#32] Re: Przenoszenie danych na amige (nie mam Workbench'a)

@HOŁDYS, post #31

A może mi ktoś jeszcze napisać, gdzie taki kable null-modem mogę dostać (9ż/25ż). Bo ja patrze na stronach sklepów to mają co najwyżej 9/9, albo 25/25.
Orientuje się ktoś czy mają to w jakichś spec-kablach, albo jakimś sklepie komputerowym? I jeszcze jedno, to ma być kabel szeregowy z przeplotem czy bez (o ile w przypadku takiego kabla jest takie rozróżnienie)?
[#33] Re: Przenoszenie danych na amige (nie mam Workbench'a)

@glon, post #32

Kabel null-modem, to kabel null-modem. Prostszy, niż budowa cepa do młócenia zboża. O ile się nie mylę, to port szeregowy w każdym kompie jest taki sam. Amiga ie est tu żadnym wyjątkiem. Niezależnie, czy łączymy dwie Amigi, czy dwa piece, czy Amigę z piecem.
Ja jednym i tym samym kablem null-modem łączę dwa archaiczne pecety, żeby w "Red Alert" pograć z kumplem, i A1200 z piecem, i A500 z A1200.

Wrzuć w gogle hasło "null-modem". Dostaniesz w odpowiedzi więce, niż zapewne oczekujesz/potrzebujesz.

Z szacunkiem
Des

[#34] Re: Przenoszenie danych na amige (nie mam Workbench'a)

@Des, post #33

O ile się nie mylę, to port szeregowy w każdym kompie jest taki sam

Nie jest, ale ważne że w Amidze i w PC jest taki sam.

Jeśli chodzi o zmianę wtyku z 9 na 25 lub na odwrót, to są proste przejściówki do tego służące.

Ostatnia modyfikacja: 25.08.2011 08:51:26
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem